Minister dopravy odvolal riaditeľa NDS Milana Gajdoša

NETKY.SK • 9 Apríl 2016, 09:05 • 2 min
Minister dopravy odvolal riaditeľa NDS Milana Gajdoša

BRATISLAVA - Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Roman Brecely odvolal z funkcie predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Milana Gajdoša. Informovala o tom hovorkyňa rezortu dopravy Karolína Ducká.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je uzavretie zmluvy za 23,3 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) na výstavbu diaľničnej križovatky Blatné deň po nástupe ministra Brecelyho do funkcie.


"Riaditeľ NDS stratil moju osobnú dôveru. Akékoľvek zazmluvňovanie štátu tesne pred voľbami alebo krátko po voľbách vzbudzuje v ľuďoch oprávnenú nedôveru. Uzavretie takejto zmluvy deň po nástupe nového ministra, navyše bez akéhokoľvek jeho informovania, je pre mňa manažérsky i ľudsky neprijateľné,“ zdôvodnil Brecely.


Ako uviedla Ducká, nového predsedu predstavenstva a zároveň generálneho riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti vymenuje minister na základe riadneho výberového konania. Dočasným riadením spoločnosti poveril hospodárskeho experta Roberta Auxta.


Rekonštrukciu úseku diaľnice D1 Senec - Blatné v dĺžke 1,4 kilometra na plnohodnotných šesť pruhov a križovatky Blatné uskutoční združenie spoločností Eurovia SK, a. s. Košice (vedúci člen) a Doprastav, a. s. Bratislava. Stavbu sa zaviazali zrealizovať za zmluvnú cenu 23,3 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (27,96 mil. eur vrátane dane) počas 608 dní, teda zhruba dvadsať mesiacov.


NDS uzatvorila so Združením D1 križovatka Blatné zmluvu o dielo, tá bola zverejnená 31. marca a účinná je od 1. apríla. Verejná súťaž na rekonštrukciu úseku diaľnice Senec - Blatné, vrátane križovatky Blatné, bola vyhlásená vlani v novembri s predpokladanou cenou 24,12 mil. eur bez dane.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies