Minister dopravy a výstavby Érsek je odhodlaný pokračovať v začatej práci

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 16:33 • 2 min
Minister dopravy a výstavby Érsek je odhodlaný pokračovať v začatej práci

BRATISLAVA - Staronový minister dopravy a výstavby Arpád Érsek (Most-Híd), ktorý je na tomto poste vyše osemnásť mesiacov od konca augusta 2016, je odhodlaný pokračovať v začatej práci. Opätovnú dôveru strany Most-Híd i dôveru prezidenta SR Andreja Kisku považuje za nesmierne zaväzujúcu. Priority Ministerstva dopravy a výstavby SR (MDV) po vymenovaní vlády Petra Pellegriniho ostávajú nezmenené aj v druhej polovici volebného obdobia do roku 2020.

slovakia

left justify in out

"V oblasti ciest je prioritou pre tento rok rozbehnúť súťaže na kritických úsekoch R2 Rožňava - Jablonov nad Turňov s tunelom Soroška alebo R2 Košice Šaca - Košice Oľšany. Druhou veľkou prioritou je úspešné dokončenie rozbehnutých súťaží pri Prešove (R4), Tvrdošíne (R3) alebo Mýtnej (R2)," povedal Érsek s tým, že tento rok je z pohľadu prebiehajúcich súťaží kľúčový.

 

"Zároveň treba, samozrejme, pokračovať alebo naplno rozbehnúť výstavbu na viacerých úsekoch už rozostavaných diaľničných stavieb," uviedol minister dopravy. Ide o úseky D4 a R7 pri Bratislave, D1 pri Žiline, Ružomberku, Prešove a Košiciach, ako aj D3 pri Čadci. Z dlhodobého pohľadu sú podľa ministra veľmi dôležité kroky v príprave diaľnic, ktoré tiež treba urobiť v tomto roku, napríklad, na chýbajúcich úsekoch D3 nad Žilinou alebo poslednom úseku D1 Turany - Hubová.

V železničnej doprave bude už toto leto opätovne posilnená osobná doprava. V štádiu prípravy je zámer na zrýchlenie viacerých železničných úsekov na rýchlosti od 160 do 200 kilometrov za hodinu a postupne sa obnovuje vozňový park. "So železničnou dopravou úzko súvisí aj podpora verejnej osobnej dopravy, kde chce rezort dopravy aj s pomocou eurofondov budovať záchytné parkoviská, prispieť k obnove vozňového parku vozidiel MHD alebo prispieť k obnove električkových tratí," priblížila hovorkyňa ministerstva dopravy a výstavby Karolína Ducká.

Napriek tomu, že sa Slovensku v oblasti cestovného ruchu darí a prelamujeme historické rekordy v návštevnosti, ministerstvo chce aj v nasledujúcich rokoch ešte zvýšiť podporu cestového ruchu s cieľom prilákať ešte viac turistov. "V tomto roku by sme chceli spustiť aj legislatívny proces schvaľovania nového stavebného zákona, ktorý by po štyridsiatich rokoch zlepšil pravidlá v oblasti výstavby," dodala Ducká.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona