Minister Čislák vo februári odstúpi, ak budú nižšie platy

NETKY.SK • 27 November 2015, 15:01 • 2 min
Minister Čislák vo februári odstúpi, ak budú nižšie platy

BRATISLAVA - Ak sa nájde zdravotný pracovník, ktorý bude mať od budúceho roka nižší plat ako v súčasnosti, minister zdravotníctva Viliam Čislák vo februári odstúpi z funkcie.

slovakia

left justify in out

Minister Čislák to vyhlásil v piatok na brífingu. "Chcem opätovne vyzvať sestry, aby naozaj neverili klamstvám predstaviteľov odborových organizácií, že im mzdy klesnú. Vyzývam ich, aby navštívili svojho riaditeľa alebo najlepšie osobné oddelenie, kde im budú predkladané, a v týchto dňoch sú pripravované platové dekréty, ktoré budú platiť od 1. januára 2016. Žiadna sestra, žiadny zdravotnícky pracovník nebude mať mzdu nižšiu, ako je teraz," ubezpečil minister.

 

Po viac ako 200 výpovediach sestier a pôrodných asistentiek vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline, v piatok podalo výpovede 382 sestier vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove (FNsPP). Čislák vníma celú akciu sestier ako politicky motivovanú. "Šéfka odborovej organizácie Kavecká sa netají tým, že má politické ambície, chce kandidovať za stranu, aby bola poslankyňa v Národnej rade SR," podotkol šéf rezortu zdravotníctva. Čislák tiež upozornil na to, že sestry v prešovskej nemocnici nemajú problém priamo s nemocnicou, ale chcú celoslovensky podporiť ostatné sestry.

 

Ministerstvo podľa Čisláka momentálne analyzuje situáciu v oboch nemocniciach. "Pripravujeme model taký, ktorý v každom prípade nesmie ohroziť poskytovanie zdravotnej starostlivosti," povedal. V extrémnych prípadoch pripustil minister zlučovanie oddelení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona