Minister Čaplovič: Smer za mnou stojí

NETKY.SK • 30 August 2013, 10:37 • 2 min
Minister Čaplovič: Smer za mnou stojí

BRATISLAVA - Minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) v rozhovore pre TASR vylúčil, že by v Smere uvažovali o jeho odvolaní.

slovakia

left justify in out

Nový čas nedávno informoval, že minister školstva sám zvažuje odchod zo svojho kresla. Dôvodom by podľa denníka mohli byť nákupy, ktoré rezortu vyčítal vládny audit či štrajkujúci učitelia. Čaplovič však hovorí, že ciele, ktoré si zaumienil, chce zrealizovať. "Ja sa o svoju stoličku nebojím, každý človek je nahraditeľný. Svoje ciele chcem však pre rezort zabezpečiť, aj keď sa to niektorým nebude páčiť. Ak ich verejnosť neprijme, c'est la vie, taký je život. Ale vedenie strany problém nemá," povedal minister.

O jeho odchode vedenie Smeru podľa Čaploviča nehovorilo. "Som členom predsedníctva, dokonca som ako podpredseda strany aj členom užšieho vedenia. V žiadnom prípade sa o týchto veciach nehovorilo," podčiarkol.

Opozícia mala v úmysle Čaploviča odvolať v čase, keď do parlamentu predkladal správu o stave školstva. Podľa opozičných poslancov ju totiž nepredložil v určenom termíne. Minister sa obhajoval tým, že ju doručil predsedovi parlamentu. Opozícia však pokus odvolať Čaploviča doteraz nezrealizovala. Niektorí poslanci tvrdili, že chcú počkať na vyhodnotenie diskusie k Čaplovičovej správe. Tá trvala do konca júna, vláda má o nej rokovať do konca septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies