Minister Brecely vytvoril expertný tím pre projekt obchvatu Bratislavy

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 16:43 • 2 min
Minister Brecely vytvoril expertný tím pre projekt obchvatu Bratislavy

BRATISLAVA - Minister dopravy Roman Brecely (#Sieť) vytvoril expertný tím na posúdenie doterajšieho priebehu prípravy projektu obchvatu Bratislavy. Dnes sa uskutočnilo jeho prvé rokovanie.

slovakia

left justify in out

"Bratislavský diaľničný obchvat považujem za zmysluplný projekt, ktorý môže citeľne odľahčiť dopravu v metropole," konštatoval Brecely. Ide však podľa jeho slov o obrovský investičný projekt, preto sa nemôže podceniť žiaden aspekt jeho prípravy.

 

Úlohou expertného tímu je prejsť všetky body projektu od úvodnej štúdie uskutočniteľnosti až po schválenie koncesnej zmluvy. "Ak odborníci nenájdu žiadne závažné pochybenia v doterajšom postupe a nastaveniach celého procesu, som pripravený tento projekt podporiť," dodal Brecely.

 

Expertný tím tvoria pracovníci rezortu, osobnosti z akademického prostredia a odborníci spolupracujúci so stratou #Sieť, ktorej v koalícii so stranami Smer-SD, SNS, Most-Híd pripadlo ministerstvo dopravy. Výsledky práce tímu očakáva minister v horizonte niekoľkých týždňov.

 

Otázka, čo s bratislavským obchvatom, ostala otvorená po Brecelyho predchodcovi Jánovi Počiatkovi (Smer-SD). Za jeho pôsobenia sa rozhodlo o výstavbe cesty tzv. projektom verejno-súkromného partnerstva (PPP) a prebehla aj súťaž, z ktorej vzišlo víťazné konzorcium na čele so španielskou firmou Cintra. Výsledok potvrdila aj vláda. Zmluva na výstavbu cesty sa však zatiaľ nepodpísala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies