Minister Borec nepodá dovolanie v kauze poslanca Jánoša

NETKY.SK • 28 September 2015, 16:23 • 2 min
Minister Borec nepodá dovolanie v kauze poslanca Jánoša

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Tomáš Borec nepodá dovolanie v kauze trestne stíhaného exposlanca za Smer Vladimíra Jánoša.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru SITA to potvrdila hovorkyňa rezortu Alexandra Donevová. Podľa ministerstva v prípade neboli splnené zákonné podmienky na podanie dovolania a obvinený podľa správy zo súdu plní všetky povinnosti a obmedzenia, ktoré mu boli uložené. Tiež podľa vyšetrovateľa neboli nikým signalizované žiadne porušenia týchto povinností, vysvetlila rozhodnutie ministra Donevová.

 

Jánoš bol v marci obvinený z týrania manželky. Po vznesení obvinenia sa vzdal poslaneckého mandátu. Väzbu pre Jánoša žiadala prokuratúra. Súd poslanca nezobral do väzby, ale prijal jeho písomný sľub, záruku jeho sestry za ďalšie správanie obvineného a takisto kauciu 20-tisíc eur. Súd okrem toho zakázal Jánošovi komunikovať a priblížiť sa k manželke a dcére a tiež mu zakázal vycestovať do zahraničia. O podanie dovolania žiadal ministra spravodlivosti generálny prokurátor Jaromír Čižnár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona