Mini bude možné prenajímať ako byty cez Airbnb

NETKY.SK • 30 Apríl 2016, 13:08 • 2 min
Mini bude možné prenajímať ako byty cez Airbnb

NEW YORK - Nemecký koncern BMW, ktorý okrem luxusných áut BMW vyrába aj obľúbené autíčka Mini, pripravuje pre klientov v USA zaujímavé technické novinky.

slovakia

left justify in out

Chce im pomôcť zarobiť na prenájme áut. Namiesto toho, aby ich Mini stálo celé hodiny na parkovisku, bude generovať peniaze. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

 

Mini má v pláne už čoskoro vybaviť svoje vozidlá zariadením, ktoré umožní majiteľom, aby ich prenajímali podobne ako ľudia voľné izby alebo celé byty cez portál Airbnb. Systém bude zahŕňať aj zariadenia na prijímanie platieb a sledovanie vozidiel, aby mal majiteľ istotu, že potenciálny klient s autom neodfrčí do neznáma.

 

“Bude to niečo ako Airbnb na kolesách,” uviedol na autosalóne v Pekingu Peter Schwarzenbauer, ktorý má v koncerne na starosti Mini. A hoci pripustil, že mnohí ľudia by svoje auto nikdy nepožičali neznámemu človeku, verí, že sa nájdu aj takí, ktorých poteší nápad, znížiť svoje lízingové splátky o príjmy z prenájmu.

 

Ak testy dopadnú dobre, BMW zvažuje, že rozšíri túto službu a ponúkne ju aj majiteľom luxusných vozidiel rovnomennej značky.

 

Schwarzenbauer dodal, že technológia je pomerne jednoduchá na inštaláciu a bude k dispozícii za dostupnú sumu.

 

Technológia na prenájom je súčasťou nových tzv. mobilných služieb, ktoré majú byť alternatívou k aplikácii Uber, a tiež k vlastníctvu auta v mestách, kde sa čoraz viac hľadá voľné miesto na parkovisku.

 

Uber je tŕňom v oku taxikárov. Vďaka tejto aplikácii sa totiž môže potenciálny klient cez smartfón spojiť so súkromnými vodičmi, ktorých preverila spoločnosť Uber. Stačí v aplikácii zadať požiadavku a systém automaticky kontaktuje vodiča, ktorý je najbližšie. Ceny sú oveľa nižšie, než v klasickej taxislužbe, a tiež nižšie ako v požičovni áut.

 

Mnohé automobilky, BMW nevynímajúc, prevádzkujú vlastné požičovne áut. Ich služby využívajú napríklad podnikatelia na služobných cestách. BMW chce preto svoju ponuku rozšíriť aj o prenájom vozidiel s osobným šoférom.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies