MINI Augmented Vision: Revolučná koncepcia zobrazovania pre väčší komfort a bezpečnosť

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 09:10 • 2 min
MINI Augmented Vision: Revolučná koncepcia zobrazovania pre väčší komfort a bezpečnosť

BRATISLAVA - Značka MINI preukázala na veľtrhu „Auto Shanghai 2015“ svoj inovatívny pohľad do budúcnosti.

slovakia

left justify in out

MINI Augmented Vision predstavuje budúcnosť dômyselného prepojenia vozidla MINI s okuliarmi, do ktorých sa premieta relevantný obsah. Dr. Jörg Preißinger, projektový manažér MINI Augmented Vision, oddelenie BMW Group pre výskum a techniku, vysvetľuje podrobnosti: „V spolupráci s viacerými firmami nášho partnera Qualcomm sme vyvinuli zosieťovaný systém a okuliare Augmented Reality v dizajne MINI, ktoré nanovo formujú dianie vnútri a vo vonkajšej časti vozidla.“ Tento prototyp vytvára pomocou na mieru šitých a interaktívnych funkcií most medzi Augmented Reality a životným štýlom typickým pre túto značku. Dizajn a farebnú koncepciu okuliarov vyhotovili Designworks pre MINI.

 

Pri využití technológie „See-Through“ zobrazujú okuliare Augmented Reality relevantné informácie v priamom zornom poli vodiča, avšak bez toho, aby prekrývali ostatných účastníkov premávky. Tak zvyšujú bezpečnosť a komfort počas jazdy.

 

Celkovo sa pomocou MINI Augmented Vision premietajú do zorného poľa nasledovné funkcie:

 

Zadanie cieľa pre navigáciu a odovzdanie tejto informácie vozidlu: vyhľadať miesta ako cieľové destinácie aj mimo vozidla a následne odovzdať túto informáciu vozidlu.

 

First Mile / Last Mile: indikácia navigácie z aktuálneho stanoviska k vozidlu príp. od vozidla k cieľu.

 

Funkcie Head-Up: indikácia rýchlosti, rýchlostného limitu atď. prostredníctvom okuliarov v primárnom zornom poli vodiča. Tieto informácie sa vždy zobrazujú na rovnakej pozícii nad volantom, aby neprekrývali účastníkov premávky.

 

Analógová navigácia a Points of Interest: rozšírenie reality prostredníctvom analógových navigačných šípok „na ceste“, takže pohľad vodiča môže byť stále zameraný na premávku. Dodatočne je možné zobrazovanie zaujímavých miest pozdĺž trasy, napr. voľných parkovacích miest.

 

Messaging: Po doručení správy sa na okuliaroch objaví malý symbol. SMS/krátku správu môže prečítať vozidlo. Z bezpečnostných dôvodov nie je možné zobrazovať text počas jazdy.

 

X-Ray-View / transparentné časti vozidla: systém umožňuje virtuálny pohľad cez časti vozidla (ako napr. stĺp A, dvere atď.), aby boli viditeľné prekryté oblasti.

 

Augmented Parking: uľahčuje zaparkovanie pomocou zobrazovania snímok z kamery, ktorá je zabudovaná v (pravom) zrkadle, v okuliaroch. Vďaka tomu je možné jednoznačne a pohodlne určiť odstup od obrubníka.

 

 

MINI Augmented Vision je výsledkom vývoja v spolupráci s viacerými spoločnosťami Qualcomm.
„Sme hrdí na to, že sme mali možnosť podieľať sa na vývoji inovatívneho rozhrania Augmented Reality medzi okuliarmi a vozidlom“, povedal Jay Wright, Vice President spoločnosti Qualcomm Connected Experiences, Inc. „MINI Augmented Vision je príkladom toho, čo je dnes možné a čo môžeme očakávať do budúcnosti.“




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona