Mingles - žijú spolu, a predsa samy

NETKY.SK • 11 November 2013, 11:37 • 2 min
Mingles - žijú spolu, a predsa samy

BRATISLAVA - Partnerské vzťahy prechádzajú už dlhšiu dobu zásadnou premenou. Existuje stále viac druhov párového súžitia, okrem manželstva či života "na psiu knižku". Kto sú a ako žijú tzv. mingles?

slovakia

left justify in out

Kde sa vzali?

Podobne ako sme si zvykli, že sú medzi nami tzv. singles ( ľudia mladšieho a stredného veku, ktorý žijú samostatne, bez partnera), sa k nám zo západu dostal ďalší model životného štýlu, ktorý je rozšírený aj v ostatných častiach sveta. Mingles - samostatné pomenovanie vzniklo spojením výrazu "married but single". To naznačuje, že pár môže dokonca aj uzavrieť manželstvo, ale stále žijú oddelene. Malo by sa teda jednať o akési zachovanie výhod dlhodobého partnerského vzťahu a zároveň o odklonenie jeho negatívnych stránok zo spoločného súžitia.

Výhody a nevýhody

Bývanie " každý vo svojom" má kladné aj záporné stránky. Poďme sa pozrieť, čo medzi ne najčastejšie patrí.

Súkromie - áno, je fajn mať svoj "kľud", pretože zvyčajne po viacročnom spoločnom bývaní si môžete s partnerom liezť na nervy maličkosťami, aj keď sa máte stále veľmi radi. Hádate sa potom kvôli rozhádzanému prádlu v byte či kozmetike v kúpeľni, miesto toho aby ste si užívali, že vás nič zásadného netrápi.

Stereotyp - nemá šancu, keď sa budete s drahou polovičkou stále len schádzať, pravdepodobne vás nuda iba tak nezastihne. Spoločné večere, kino, priatelia, ale po tom všetkom zase naspäť k sebe do bytu.

Blízka pomoc - tá vám môže naopak chýbať. Pokiaľ potrebujete niečo vyriešiť akútne, alebo napríklad ochoriete, budete odkázaná väčšinou času sama na seba.

Dôvera - bez dôvery k tomu druhému to nepôjde. Volného času aj priestoru máte totiž obaja ďaleko viac než ostatné páry, čo so sebou prináša zvýšené príležitosti k nevere. Pokiaľ si nebudete vzájomne veriť, budete sa trápiť.

Financie - je potreba počítať s tým, že ich pravdepodobne nebudete mať spoločné a údržbou dvoch domov asi neušetríte.

Obojstranná dohoda - je veľmi dôležité a stojí na nej celý vzťah. Akonáhle začne jeden z partnerov mať pocit, že mu mingle život nevyhovuje, ale kvôli tomu druhému sa premáha, je to zlé.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies