Mineiro zrušilo ligový zápas s Chapecoense

NETKY.SK • 2 December 2016, 10:25 • 2 min
Mineiro zrušilo ligový zápas s Chapecoense

CHAPECO - Brazílsky futbalový klub Atletico Mineiro vo štvrtok oznámil, že nenastúpi na zápas záverečného 38. kola domácej Serie A proti Chapecoense.

slovakia

left justify in out

Devätnásť hráčov Chapecoense bolo medzi 71 obeťami tragického pádu lietadla, ktoré sa zrútilo v hornatej oblasti kolumbijskej provincie Antioquia. Prežili šiesti ľudia, z toho traja futbalisti, všetci sú hospitalizovaní v nemocnici.

 

Dočasné vedenie Chapecoense začiatkom týždňa potvrdilo, že prezident Brazílskej futbalovej konfederácie (CBF) Marco Polo Del Nero nariadil mužstvu odohrať posledné kolo sezóny s juniormi. To však odmietlo Atletico Mineiro, ktoré malo hostiť súpera 11. decembra. "Veríme v šport a rešpektujeme bolesť. Nie je čas na to, aby hráči hrali futbal," vyhlásil prezident Atletica Daniel Nepomuceno.

 

Nepomuceno dodal, že sa rozprával s Del Nerom a že vedenie CBF zmenilo rozhodnutie. Del Nero si za svoj pôvodný názor vyslúžil na sociálnych sieťach vlnu kritiky. CBF zároveň vyhlásila sedemdňový smútok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies