Mincovňa Kremnica vydala pamätnú medailu prezidenta SR

NETKY.SK • 29 Júl 2014, 08:23 • 2 min
Mincovňa Kremnica vydala pamätnú medailu prezidenta SR

BRATISLAVA - Mincovňa Kremnica vydala pamätnú medailu "Prezident Slovenskej republiky - Andrej Kiska".

slovakia

left justify in out

Záujemcovia si ju môžu zakúpiť v troch vyhotoveniach. Zlatý variant je v hodnote 385 eur, strieborný 39 eur a vyhotovenie medaily v pozlátenej mosadzi je za 9,72 eura. Pamätné medaily na počesť novozvoleného prezidenta sú v Mincovni Kremnica, š. p., už tradíciou. „Andrej Kiska je štvrtým prezidentom, ktorému sme vyhotovili pamätnú medailu,“ uviedol manažér marketingového oddelenia mincovne Jaroslav Setnický.

      

Averzná strana medaily nesie portrét Andreja Kisku spolu s podpisom prezidenta, zatiaľ čo na reverze je vyobrazený Grasalkovičov palác, ktorý od roku 1996 slúži ako sídlo prezidenta Slovenskej republiky.  "Autorom pamätnej medaily je Štefan Novotný. Medaila je k dispozícii v zlatom prevedení v limitovanom počte 200 kusov a v striebornom prevedení v limitovanom počte 500 kusov. Variant v pozlátenej mosadzi nie je limitovaný. Všetky vyhotovenia medailí sú v kvalite proof," doplnila Veronika Pulišová - Chrienová z kremnickej mincovne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona