FOTO Kaliňák venoval paralympioničke Vadovičovej špeciálne upravené auto

NETKY.SK • 22 November 2016, 13:39 • 2 min
FOTO Kaliňák venoval paralympioničke Vadovičovej špeciálne upravené auto

BRATISLAVA - Juraj Minčík sa stal nástupcom Mariána Kukumberga na poste riaditeľa Športového centra polície (ŠCP). Skúsený bratislavský funkcionár (nar. 10. februára 1954) pôsobil v tejto pozícii už od roku 1993.

slovakia

left justify in out

"Som vďačný za možnosť viesť kolektív dlhé obdobie a vynikajúce podmienky, ktoré sme mali utvorené. Dôchodkový vek je však tu a mladé 'kone' ťahajú lepšie," skonštatoval Kukumberg, ktorý svojmu dobre známemu nástupcovi zaželal najmä veľa šťastia. "Práca a to ostatné je samozrejmosť. V dobrovoľných funkciách chcem centru naďalej pomáhať," doplnil.

Tridsaťdeväťročný Minčík (nar. 27. marca 1977) až donedávna pôsobil ako tréner úspešných reprezentantov vo vodnom slalome - olympijských medailistov Mateja Beňuša a bratrancov Ladislava a Petra Škantárovcov. Trénerskú kariéru zanechal po OH 2016 v Riu de Janeiro, kde Škantárovci vybojovali zlato v C2 a Beňuš bol strieborný v C1. Minčík je bývalý reprezentant vo vodnom slalome v disciplíne C1, bronzový medailista z olympijských hier v Sydney 2000. Na majstrovstvách sveta sa podieľal na dvoch zlatých (1997, 2003) a jednej bronzovej medaile v súťaži hliadok (1995).

 

"Vážim si a ďakujem za dôveru v moje schopnosti, je to obrovská výzva. Verím, že vás nesklamem a úspechy športovcov budú pokračovať. ŠCP preberám vo vynikajúcej kondícii. Som mladý a verím si. Je tu priestor, aby sme to udržali a ďalej zlepšovali. Budeme pracovať, aby všetci športovci, tréneri a realizačné tímy mali optimálne podmienky na prípravu," skonštatoval Minčík, ktorého na trénerskom poste vystriedal Pavel Ostrovský.

Minister vnútra Robert Kaliňák pripomenul, že športovci ŠCP získali už dovedna 1338 medailí (602 - 419 - 317) v 13 športových disciplínach. "Máme sa čím chváliť," skonštatoval šéf rezortu, vyzdvihol doterajší Kukumbergov prínos a na margo zmeny na poste riaditeľa ŠCP podotkol: "Odovzdaním štafety sme zasiali semienko do budúcnosti. Juraj Minčík najprv podával športové výkony, potom trénoval a teraz bude môcť stredisko manažovať."

 

Kaliňák tiež odovzdal členke ŠCP a úspešnej paralympioničke Veronike Vadovičovej špeciálne upravený automobil. "Vždy sa snažím reprezentovať Slovensko čo najlepšie. Štartujem prípravu na olympijské Tokio 2020, kde, dúfam, pridám ďalšie medaily," povedala 33-ročná zdravotne postihnutá strelkyňa na vozíčku.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona