Minca s gólom Van Persieho sa stala hitom v Holandsku

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 15:45 • 2 min
Minca s gólom Van Persieho sa stala hitom v Holandsku

AMSTERDAM - Pamätná minca pripomínajúca presný zásah holandského futbalistu Robina van Persieho do siete Španielska (5:1) na tohtoročnom svetovom šampionáte v Brazílii sa vypredala za pár hodín.

slovakia

left justify in out

Do predaja išlo 6000 kusov limitovanej série, ktorá stála necelých desať eur. Každý záujemca si mohol kúpiť maximálne dva kusy. Útočník Manchestru United sa presadil hlavičkou z hranice šestnástky po presnom centri od Daleyho Blinda. Netypickým zakončením prekvapil aj brankár Ikera Casillasa, ktorý sa len bezmocne pozeral, ako letí lopta za jeho chrbát.

 

Na pamätnej minci je znázornená silueta futbalistu letiaceho po hlavičke vzduchom. Holanďania proti Španielom po tomto kúsku Van Persieho vyrovnali na 1:1 a naštartovali obrat k presvedčivému víťazstvu 5:1. "Oranjes" sú na šampionáte medzičasom už v semifinále a v stredu nastúpia proti Argentíne. Informácie priniesol denník Daily Mail.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies