Mimovládky vyzývajú vládu, aby sociálny balíček použila aj na rodinnú politiku

NETKY.SK • 10 Máj 2018, 13:07 • 2 min
Mimovládky vyzývajú vládu, aby sociálny balíček použila aj na rodinnú politiku

BRATISLAVA - Zástupcovia 12 organizácií vyzvali vládu, aby zo sociálneho balíčka financovala rodinnú politiku. Ako povedal vo štvrtok pre agentúru SITA Tomáš Kováčik z Asociácie za život a rodinu, mimovládne organizácie žiadajú, aby vláda z aktuálneho "sociálneho balíčka" vyčlenila peniaze aj na opatrenia, ktoré pomôžu rodinám, aby tak investovala do budúcnosti Slovenska.

slovakia

left justify in out

„Iniciátori dávajú slovenskej vláde za príklad niektoré praktické opatrenia z Poľska či Maďarska, kde vláda napr. dáva rodinám daňové zvýhodnenie mesačne až 430 eur pri štyroch deťoch, či prispieva mladým rodinám podľa záväzku mať jedno, dve, tri či štyri deti na kúpu bytu až 32 500 eur pri štyroch deťoch a novom byte,“ povedal Kováčik.

Vláde tiež mimovládne organizácie navrhujú vytvorenie Rady vlády pre rodinnú politiku a demografický rast, vytvorenie a realizáciu prorodinných vládnych akčných plánov, realizáciu prorodinných kampaní, ale aj zvýšenie rodičovského príspevku na polovicu čistého príjmu matky pred nástupom na materskú dovolenku pri jej starostlivosti o dieťa. Navrhujú tiež zníženie daňovo-odvodového zaťaženia rodín zvýšením daňového bonusu na každé nezaopatrené dieťa. Navrhujú tiež pomoc mladým zodpovedným rodinám, ktoré sa zaviažu mať jedno, dve, tri, štyri a viac detí, účelovou nenávratnou pôžičkou na zabezpečenie bývania.

Pod výzvou sú podpísané organizácie: Asociácia za život a rodinu, Nezávislé kresťanské odbory Slovenska, Liga pár páru v Slovenskej republike o.z, Inštitút pre prácu, vzdelávanie a rodinu, Klub mnohodetných rodín, Fórum života, Fórum kresťanských inštitúcií, Donum vitae – svetové hnutie matiek, Aliancia za život, o.z., Inštitút pre ľudské práva a rodinnú politiku, o.z. Ženy ženám, Ústav Pavla Blahu v Skalici.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies