Mimoriadny Kongres SDKÚ koncom júna zrejme nebude

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 11:08 • 2 min
Mimoriadny Kongres SDKÚ koncom júna zrejme nebude

BRATISLAVA - Mimoriadny Kongres SDKÚ-DS, na ktorom malo vedenie požiadať o dôveru, zrejme nebude 28. júna, ale až v septembri. TASR to potvrdili viaceré zdroje z prostredia strany. Presný dôvod vraj nepoznajú.

slovakia

left justify in out

O termíne 28. júna rozhodlo vedenie strany začiatkom júna, zvolať ho má predseda Pavol Frešo. Viacerí v strane sú s aktuálnou zmenou rozhodnutia predsedu nespokojní.

 

Tvrdia, že si zase robí, čo chce a stranu neriadi, ako má. Niektorí za tým vidia zdržiavaciu taktiku a obávajú sa, že v septembri sa bude opakovať. Pripomínajú, že Prezídium prijalo uznesenie, v ktorom sa Frešo zaväzuje zvolať mimoriadny Kongres na 28. júna.

 

Ľudovít Kaník situáciu komentovať nechce. "Bez komentára," odpovedal na viaceré otázky TASR ohľadom posunutia Kongresu. Martin Fedor pre TASR uviedol, že zmena termínu "je kompetencia aj zodpovednosť predsedu".

 

V strane sú dlhodobo nespokojní s Frešovým vedením a chcú ho vymeniť. Ako možní Frešovi nástupcovia sa spomínali Ondrej Matej, Martin Fedor či Viliam Novotný. Novotný nedávno vylúčil svoju kandidatúru, Fedor ju nikdy nepotvrdil. Najnovšie sa spomínajú mená bratislavského krajského predsedu SDKÚ-DS Michala Luciaka a Petra Slávika z Malaciek. Títo dvaja vraj kandidatúru už oznámili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies