Mimoriadnu zľavu vo vlakoch ZSSK využilo vyše 148 tisíc cestujúcich

NETKY.SK • 29 September 2017, 16:53 • 2 min
Mimoriadnu zľavu vo vlakoch ZSSK využilo vyše 148 tisíc cestujúcich

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) počas Európskeho týždňa mobility od 18. do 22. septembra prepravila vyše 148 tisíc cestujúcich, ktorí využili mimoriadnu zľavu vo výške 50 % z obyčajného cestovného do druhej triedy prímestských a regionálnych vlakov.

slovakia

left justify in out

Tento počet predstavoval 25,7 % zo všetkých osôb prepravených vlakmi národného osobného dopravcu minulý týždeň od pondelka do piatka.

Cestujúcich bolo spolu, ako spoločnosť v piatok informovala, takmer 576 tisíc, čo je o tretinu viac ako v rovnakom období minulého roka. Takmer tri štvrtiny z nich mali nárok na bezplatnú prepravu, alebo vlastnili predplatené traťové lístky. Prepravca vypravuje denne 1 247 spojov prímestských a regionálnych vlakov kategórie Os a REX.

"Európsky týždeň mobility, ktorý je odmenou pre našich platiacich zákazníkov a lákadlom pre ľudí, ktorí o najekologickejšej forme verejnej dopravy ešte len uvažujú, prekročil naše plánované očakávania,“ povedal člen predstavenstva a riaditeľ úseku obchodu ZSSK Karol Martinček. "Verím, že mnohí z tých, ktorí s nami išli do práce či za oddychom po prvýkrát, budú do našich vlakov nastupovať pravidelne," uviedol.

Cestujúci najviac využívali zľavnené cestovné v Bratislavskom samosprávnom kraji vo vlakoch z hlavného mesta do Pezinka, Trnavy, Malaciek a Senca. Európsky týždeň mobility 2017 sa stretol so zvýšeným záujmom ľudí aj vo vlakoch na regionálnych tratiach v okolí Žiliny a Košíc. "Zvyšovať záujem o cestovanie železnicou a dostať ľudí z áut do vlakov poskytovaním rýchlejšej, komfortnejšej, bezpečnejšej a ekologickejšej alternatívy nie je pre nás vecou jedného týždňa, ale nikdy sa nekončiacou cestou za zvyšovaním rýchlosti, presnosti a komfortu našich vlakov," dodal Martinček.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona