Mimoriadnu schôdzu NRSR sa podarilo otvoriť až na druhý pokus

NETKY.SK • 23 Júl 2020, 12:08 • 2 min
Mimoriadnu schôdzu NRSR sa podarilo otvoriť až na druhý pokus

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) otvoril mimoriadnu schôdzu na odvolávanie premiéra Igora Matoviča (OĽaNO). Predseda vlády tak bude čeliť svojmu odvolávaniu po prvý raz od nástupu do funkcie.

slovakia

left justify in out

Blanár a Raši

Návrh na vyslovenie nedôvery premiérovi podali opoziční poslanci Juraj Blanár (Smer-SD) a Richard Raši (nezaradený). Dôvodov na jeho odvolanie vidia viacero, návrh podali po medializovaní kauzy jeho diplomovej práce. Schôdzu sa podarilo otvoriť na druhýkrát, na prvý pokus nebolo plénum uznášaniaschopné.

 

img

 

Vláda stojí za premiérom Matovičom 

V pléne je prítomných aj viacero členov vlády. Kabinet nesúhlasí s návrhom na odvolávanie Matoviča. Uzniesol sa na tom vo štvrtok ráno. Koaliční poslanci OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí podporia premiéra a vládu. Nerátajú s tým, že by niekto z ich poslancov hlasoval za vyslovenie nedôvery Matovičovi.

 

img

 

Predseda Smeru-SD Robert Fico avizoval, že neplánujú robiť z odvolávania cirkus a chcú štandardnú diskusiu. Podobne to vidia aj nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho.

 

Zatiaľ to vyzerá jednoznačne

Opozícia nemá v pléne dostatok hlasov na odvolanie premiéra. Koalícia Matovičov odchod nežiada. Návrh by preto v pléne nemal prejsť. Pokiaľ by sa však našlo dosť hlasov a premiér by padol, skončila by aj vláda.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies