Mimoriadnu schôdzu k nebankovkám zvolal Paška na 17. decembra

NETKY.SK • 12 December 2013, 18:04 • 2 min
Mimoriadnu schôdzu k nebankovkám zvolal Paška na 17. decembra

BRATISLAVA - Mimoriadnu schôdzu k situácii v oblasti pôsobenia nebankových spoločností a enormnému nárastu exekučných konaní zvolal predseda parlamentu Pavol Paška na utorok 17. decembra so začiatkom o 17:00. Zvolanie zasadnutia iniciovalo 40 poslancov opozičných parlamentných strán SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd, OĽaNO, SaS i opozičných nezaradených zákonodarcov pod taktovkou Alojza Hlinu.

slovakia

left justify in out

Mimoriadna schôdza sa však asi konať nebude, pravdepodobne ju zablokuje vládny Smer-SD. Paška už skôr avizoval, že s poslaneckými kolegami zo Smeru-SD bude hovoriť o tom, aby mimoriadnu schôdzu zablokovali tak, že neschvália jej program. Paška považuje zvolávanie mimoriadnej schôdze k nebankovkám v čase prijímania štátneho rozpočtu za zneužívanie citlivej a dôležitej témy pre ľudí na osobnú prezentáciu niektorých politikov.

"Aktuálna situácia v SR v oblasti pôsobenia nebankových spoločností a vývoja počtu exekučných podaní je alarmujúca. Na Slovensku je niekoľko nebankových spoločností, ktoré pôsobia na trhu nielen neeticky, ale aj na hrane, respektíve za hranou zákona," uvádzajú opoziční poslanci v návrhu. Presadzujú prijať uznesenie, podľa ktorého parlament vyjadruje znepokojenie nad situáciou, ktorá je v súčasnosti v SR v oblasti pôsobenia nebankových spoločností a enormného nárastu exekučných podaní. Vláda by mala zároveň urýchlene predložiť do parlamentu zmeny zákonov týkajúce sa nebankových spoločností a činnosti exekútorov.

Hlina už identický návrh na mimoriadnu schôdzu predložil minulú stredu. Predseda parlamentu Pavol Paška však minulý piatok rozhodol o nezvolaní zasadnutia pre údajne chýbajúci podpis poslanca Radoslava Procházku. Na zvolanie mimoriadnej schôdze je potrebných 30 poslaneckých podpisov, bez Procházku ich vtedy bolo 29. Procházka neskôr vysvetlil, že sa podpisoval ako prvý a napísal vlastnou rukou a vlastným perom čitateľne svoje meno. Všetci ďalší poslanci pod ním napísali svoje meno tlačeným písmom a vedľa priložili podpis, čo môže evokovať dojem, že Procházka sa nepodpísal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies