Mimoriadne zasadanie rakúskeho parlamentu k panamským dokumentom bude v pondelok

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 20:42 • 2 min
Mimoriadne zasadanie rakúskeho parlamentu k panamským dokumentom bude v pondelok

VIEDEŇ - V pondelok 18. apríla sa uskutoční mimoriadne zasadanie rakúskeho parlamentu, ktoré sa na základe dnešnej iniciatívy strany Zelených bude zaoberať otázkami okolo úniku množstva dokumentov o firmách v daňových rajoch, ktoré panamská spoločnosť Mossack Fonseca založila pre ľudí a podniky z celého sveta.

slovakia

left justify in out

Agentúre APA to dnes potvrdila kancelária predsedníčky rakúskeho zákonodarného zboru Dagmar Buresovej. Podľa líderky Zelených Evy Glawischnigovej chce jej strana využiť mimoriadne rokovanie na urýchlené presadenie niektorých legislatívnych opatrení, ako aj na vypočutie ministra financií Hansa Jörga Schellinga.


Medzi jej odporúčaniami nechýba ani zintenzívnenie kontroly bánk a úplný zákaz offshorových obchodných transakcií, respektíve zriaďovania offshorových spoločností.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona