Mimoriadne horúčavy v Japonsku si vyžiadali už tri životy

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 17:45 • 2 min
Mimoriadne horúčavy v Japonsku si vyžiadali už tri životy

TOKIO - Extrémne horúčavy v Japonsku si vyžiadali už tri obete, kým ďalších okolo 490 ľudí hospitalizovali v nemocniciach.

slovakia

left justify in out

O život prišli dve ženy vo veku 88 a 81 rokov, ktoré počas prác na poliach skolabovali a počas prevozu do nemocnice skonali. Treťou obeťou je 36-ročný muž, ktorý pracoval pod páliacim slnkom na území istej továrne, stratil vedomie a zomrel po prevoze do nemocnice.

 

V meste Košu prefektúry Jamanaši na východe ostrovnej monarchie namerali dnes doteraz najvyššiu teplotu letnej sezóny v krajine, konkrétne 38,8 stupňa Celzia. Iba o dve desatiny nižšie vystúpila ortuť teplomerov v prefektúre Šizuoka v centrálnej časti Japonska.

 

V Tokiu dnes namerali 37,7 stupňa Celzia, vyplýva z informácií tlačovej agentúry Kjódo. Nad značnou časťou japonského územia je podľa tamojších meteorológov frontálny systém vysokého tlaku s horúcim vzduchom. Prognóza preto aj v piatok počíta s vysokými teplotami, pričom západ a juhozápad krajiny môžu zasiahnuť už i zrážky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies