Mimoriadne bezpečnostné opatrenia sprevádzali otvorenie veľtrhu vo Frankfurte

NETKY.SK • 19 Október 2016, 14:12 • 2 min
Mimoriadne bezpečnostné opatrenia sprevádzali otvorenie veľtrhu vo Frankfurte

FRANKFURT NAD MOHANOM - Za mimoriadnych bezpečnostných opatrení sa dnes otvorili brány 68. medzinárodného knižného veľtrhu v nemeckom Frankfurte nad Mohanom. Pri vchodoch na výstavisko sa tvorili dlhšie rady ako obvykle v dôsledku kontrol tašiek návštevníkov i vystavovateľov.

slovakia

left justify in out

V prvé tri dni je podujatie určené odbornej verejnosti, posledné dva víkendové potom širokej čitateľskej verejnosti.

 

Na veľtrhu, na ktorom organizátori očakávali asi 7000 vystavovateľov z okolo stovky krajín, sa uskutoční do nedele asi 4000 podujatí za účasti 600 autorov z Nemecka i zahraničia.

Čestnými hosťami sú v tomto roku Holandsko a Flámsko. Organizátori rátajú s tým, že na veľtrh zavíta asi 300.000 ľudí.

 

Ceny veľtrhu za najlepšiu filmovú adaptáciu literárnej predlohy udelí veľtrh, ako dnes informovali organizátori, režisérom Tomovi Fordovi z USA a Claudeovi Barrasovi zo Švajčiarska.

Americký módny návrhár a režisér Tom Ford (55) získal ocenenie za triler Nocturnal Animals, adaptáciu románu Tony & Susan svojho krajana Austina Wrighta.

 

V novej kategórii filmov pre deti a mládež ocenili Clauda Barrasa za produkciu Ma vie de Courgette podľa predlohy francúzskeho autora Gilla Parisa Autobiographie d'une Courgette. Túto snímku vyslalo Švajčiarsko do boja o Oscara pre najlepší zahraničný film roka, pripomenula tlačová agentúra DPA.

 

Riaditeľ veľtrhu Juergen Boos v zdôvodnení konštatoval, že obaja režiséri dokázali vynikajúco preniesť na strieborné plátno posolstvá autorov literárnych diel a zostali majstrovským spôsobom verní emóciám z románov. Presný termín odovzdania spomínaných cien, ktoré sa udeľujú od roku 2004, oznámia neskôr.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona