VIDEO Bagristu, spájaného s najmasovejšou mafiánskou vraždou, zatkli pre brutálny útok na ženu

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 21:54 • 2 min
VIDEO Bagristu, spájaného s najmasovejšou mafiánskou vraždou, zatkli pre brutálny útok na ženu

DUNAJSKÁ STREDA – H. Lehela (55) a jeho syna zatkla polícia z Dunajskej stredy pre brutálny útok na jeho ženu. Tá skončila v nemocnici s vážnymi zraneniami vrátane zlomených rebier.

slovakia

left justify in out

Lehel, známy ako zakopávač mŕtvol prezývaný „bágrista“ svoju vinu popiera. Pred kamerou povedal, že jeho manželka „je nepríčetná, pije a berie drogy.“ Presne to, čo hovorí veľa tyranov, aby zhodili vinu na obeť. Na otázku prítomnej novinárky: „Ako si zlomila rebrá?“, Lehel odvetil, že „nevie.“ Informáciu priniesol Paraméter.sk.

 

Okrem toho pred kamerou bez váhania priznal, že zabil Lajosa Sátora.

 

Jeho syn sa mal na bitke nevlastnej matky podieľať tiež. Tomu ale do reči veľmi nebolo.

 

 

 

Mafiánska vojna v Dunajskej Strede

V roku 1998 mafiánsku skupinu pod vedením Milana Šipoša a Lajosa Sátora z Dunajskej Stredy vytlačil klan Pápaiovcov. Šátorovci ušli do Maďarska. O rok neskôr sa v Dunajskej Strede odohrala priam historická masakra (pokiaľ ide o slovenskú mafiu). Bolo zabitých 10 ľudí. Sátorovci sa týmto krvipreliatím chceli vrátiť do mesta a prevziať nad ním kontrolu.

 

V roku 2000 časť skupiny obvinili zo spáchania masovej popravy. Niektorí skončili za mrežami, ostatní vrátane „vodcu“ Sátora, ušli.  

 

V roku 2005 sa obvinení strojcovia útoku Szilárd Raisz a jeho brat Csaba dostali z vyšetrovacej väzby na slobodu a v roku 2008 zmizli aj oni. V roku 2011 našla ich pozostatky polícia neďaleko Dunajskej Stredy,v obci Čótfa, na pozemkoch bágristu Lehela Horvátha. 

 

Do mája 2016 bývalí členovia mafie „ticho“ žili rosztrúsení po Žitnom ostrove. Potom polícia počas veľkej razie zadržala 9 členov skupiny (jeden z nich už medzičasom spáchal vo väzení samovraždu) a zistilo sa, že Lajos Sátor je už tiež roky mŕtvy.

 

K dolapeniu členov mafianskej skupiny prispela svedecká výpoveď Lehela Horvátha, ktorý sa sám obrátil na políciu. Ten pre podsvetie slúžil ako zakopávač mŕtvol. Na jeho pozemku našli štyri telá. Údajne ich tam malo byť viac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona