Mimoriadna schôdza parlamentu k Ukrajine možno nebude

NETKY.SK • 12 Marec 2014, 11:41 • 2 min
Mimoriadna schôdza parlamentu k Ukrajine možno nebude

BRATISLAVA - Mimoriadna schôdza parlamentu o Ukrajine možno nebude. Opozícia sa najskôr pokúsi rokovanie o Ukrajine zaradiť ako samostatný bod schôdze NR SR, ktorá sa začína v utorok 18. marca.

slovakia

left justify in out

Samostatnú schôdzu presadzoval podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec. „Na budúci týždeň sa začína riadna schôdza, na ktorej to navrhujeme zaradiť ako samostatný bod. Ak to Smer-SD neodsúhlasí, dáme podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze,“ povedal dnes pre agentúru SITA podpredseda KDH Pavol Abrhan, podľa ktorého k situácii na Ukrajine by sa mala vyjadriť NR SR. „Pre nás je dôležité, aby NR SR prijala stanovisko, či na riadnej, alebo mimoriadnej schôdzi, to nepovažujeme za podstatné,“ povedal.

 

Štefancovi sa zatiaľ nepodarilo zozbierať 30 podpisov poslancov NR SR, aby sa mohla konať mimoriadna schôdza. Štefanec nevidí problém s tým, aby sa opozícia tento bod pokúsila presadiť na rokovanie riadnej schôdze parlamentu. Zároveň však pokračuje v zbieraní podpisov poslancov. Tie mu už prisľúbili z poslaneckého klubu OĽaNO. „Naša vláda bola doteraz len v závese. Očakával by som aktívnejšie postoje,“ povedal Štefanec pre agentúru SITA. Podľa neho je dôležité, aby stanovisko SR k situácii na Ukrajine bolo podporené parlamentom. 

 

"SaS jednoznačne odsudzuje akt agresie voči Ukrajine zo strany Ruska. O budúcnosti Ukrajiny by mali rozhodovať samotní občania. Medzinárodné spoločenstvo musí urobiť všetko pre to, aby to občanom Ukrajiny umožnilo. Cieľom je umožniť ukrajinským ľuďom rozhodnúť o tom, ako bude Ukrajina v budúcnosti vyzerať," povedal pre agentúru SITA poslanec za SaS Martin Poliačik, ktorý predpokladá, že zaradenie bodu o Ukrajine na marcovú schôdzu nebude problémom. Ak by to vládny Smer-SD zamietol, liberáli zvážia pridať svoje podpisy pod zvolanie mimoriadnej schôdze k situácii na Ukrajine. 

 

Opozícia požaduje zvolanie pléna NR SR k Ukrajine viac ako týždeň. Dosiahla však len rokovanie rozšíreného zahraničného výboru Národnej rady SR. Ten však neprijal žiadne uznesenie. Zahraničný výbor sa bude touto témou zaoberať opäť vo štvrtok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies