Mimoriadna schôdza o odvolaní Čisláka bude 15. apríla

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 16:03 • 2 min
Mimoriadna schôdza o odvolaní Čisláka bude 15. apríla

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Peter Pellegrini zvolal mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR na 15. apríla. Jej jediným bodom bude návrh opozičných poslancov na odvolanie ministra zdravotníctva Viliama Čisláka. Informoval o tom komunikačný odbor NR SR.

slovakia

left justify in out

Čislák (nominant Smer-SD) bude čeliť odvolávaniu už po piatich mesiacoch vo funkcii. Opozičné strany SaS, OĽaNO a NOVA vyzbierali dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR s návrhom na vyslovenie nedôvery Čislákovi. Podporu našli aj v radoch KDH a strany Most-Híd, pod zvolanie schôdze sa podpísalo 33 poslancov. 

 

Opozícia chce ministra odvolať, pretože podľa nezaradeného poslanca Daniela Lipšica čistí kauzy svojej predchodkyne Zuzany Zvolenskej. Napriek prísľubu nevymenil v piešťanskej nemocnici členov správnej rady tak, aby v nich za štát sedeli aj zástupcovia samospráv a tretieho sektora. Lipšic tiež ministrovi vyčíta, že táto správna rada má nezákonne štyroch členov a tento stav doteraz nenapravil. 

 

Podľa riaditeľky komunikačného odboru ministerstva zdravotníctva Zuzany Čižmárikovej opoziční poslanci dokazujú, že nemajú záujem o zistenie skutočného stavu zdravotníctva a ide im iba o politické divadlo. "Dôkazom toho je aj fakt, že ani nepočkali na správu o stave zdravotníctva, ktorú zadal ministrovi vypracovať gesčný výbor NR SR pre zdravotníctvo. Tým ukázali, aký majú vzťah k pacientom," konštatuje Čižmáriková. 

 

Pokusu o odvolanie čelila koncom roka 2013 aj Zvolenská, a to pre tender na licencie pre záchranárske vrtuľníky. Opozičné strany však boli neúspešné. O rok na to ju chceli zabaviť funkcie pre piešťanský CT prístroj, avšak Zvolenská po apele premiéra Roberta Fica sama podala demisiu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies