Mimomanželský pomer ho obral o všetko

NETKY.SK • 10 Marec 2021, 08:38 • 2 min
Mimomanželský pomer ho obral o všetko

Zlyhanie si nikto nikdy neplánuje vopred. Väčšinou sa udeje nečakane, keď si človek nedopraje dostatočný čas na premyslenie, aby zvážil nielen chvíľkové potešenie, ale aj budúce následky.

slovakia

left justify in out

Ľútosť a vytriezvenie sa dostavia občas až príliš neskoro a vtedy už nie je možné robiť nič, len pretrpieť následok a v čo naväčšej možnej tichosti dúfať, že sa rovnaká chyba viac nezopakuje.


Carl Lentz, nesmierne populárny americký kazateľ, nemal také šťastie, aby si mohol spytovať svedomie v úzkom okruhu. O jeho hriechu vie celá verejnosť.


Nebola to láska
Carl Lentz bol hlavným predstaviteľom komunity Hillsong church v New Yorku desať rokov. Mal natoľko presvedčivý prejav, že sa ním nechal ovplyvniť tak jedinec obyčajný, ako aj taký, ktorému sláva stúpala na päty.

 

img

 

V dobrom a kresťansky ladenom manželstve zotrvával od roku 2003 a jeho žena mu doposiaľ porodila tri deti.

 

V priebehu minulého roka sa však niečo úplne zmenilo. Kazateľa pobláznila žena menom Ranin Karim, a tak začal rozvíjať búrlivý mimomanželský vzťah.

 

Samozrejme, niekoľkomesačná aféra prebiehala najskôr v tajnosti, ale napokon sa pravde vyhnúť nedalo a o nevere sa dozvedel každý, kto má k dispozícii prístup na internet.


Možno by škandál prebiehal o niečo tichšie, ak by sa nepriznal Carl na sociálnej sieti a nedal tak priestor pre vášnivú diskusiu.

 

img


V príspevku sa vyjadril, že zradil najdôležitejší vzťah, ktorý kedy mal a pokúsil sa čo najpresnejšie opísať ľútosť nad činom.


Z rozprávania kazateľa a jeho bývalej milenky je zrejmé, že ich k sebe viedla intenzívna fyzická príťažlivosť, ktorá sa nikdy neprehĺbila natoľko, aby sa dalo hovoriť o láske.

 

Prečítajte si tiež: Svojho muža ponúkla na noc inej žene výmenou za jabĺčka


Nový začiatok
Po incidente bol Carl Lentz prepustený z funkcie pastora a novozískaný voľný čas mu slúži na to, aby sa pokúsil upevniť rodinné puto.


Nedávno sa dobrovoľne podujal vyhľadať liečenie, dôvodov mal viac ako dosť. Jednak sa potreboval vysporiadať s neprestávajúcou depresiou a úzkosťou, a jednak si uvedomoval, že ako kazateľ čelí syndrómu vyhorenia.

 

img


O vtedajšej situácii povedal, že proces liečby musí absolvovať, aby bol lepším človekom a spoľahlivejším otcom i manželom.


Program, do ktorého nastúpil, trval 30 dní a jeho rodina mu prejavila úplnú podporu. Momentálne aj naďalej tvrdo zápasí o to, aby si vybudoval manželstvo na ním vytvorených troskách, a keď uplynie dosť dlhé obdobie na oddych a premýšľanie, nie je vylúčený ani návrat do práce v cirkvi.

 

Mohlo by vás zaujímať: O jednej striptérke a jej veľkom sne


Všetko stratil
Jeho románik ho obral o dôveru rodinných príslušníkov a aj o vážené postavenie v komunite. Boh mu jeho prečin odpustil a ani Jeho láska k nemu sa nezmiernila, napriek tomu si Carl sám odoprel všetko dobro, ktoré v uplynulých mesiacoch mohol zažívať.


Rozhodol sa podobne ako v Biblii známy Ezau, ktorý mal výsostné právo nazývať sa prvorodeným synom. Od svojho dvojčaťa Jákoba bol starší len o niekoľko minút, a tak sa mohol tešiť z právomocí aj otcovej obľuby.

 

img


Jákob však šikovne využil bratov hlad a výmenou za misku šošovice od neho žiadal prvorodenstvo. Ezau myslel len na nasýtenie, a preto súhlasil.

 

Ani zďaleka nevnímal tragický dopad, ktorý by jeho slabosť mohla mať. Pri najbližšej príležitosti, keď pokušenie zaklope na dvere a bude sa zdať, že jeho hlas je neodbytný, je treba položiť si zásadnú otázku. Stojí to za to?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies