Milujete kari? Ani neviete, ako tým prospievate svojmu telu!

NETKY.SK • 13 December 2018, 12:14 • 2 min
Milujete kari? Ani neviete, ako tým prospievate svojmu telu!

Zdá sa, že kari je skutočný prírodný zázrak.

slovakia

left justify in out

To, že kurkuma, hlavná zložka známeho indického korenia kari, má priaznivý vplyv na ľudský organizmus sa vie už dávno. Najnovšia štúdia, ktorá sa venovala jeho konkrétnym zdravotným prínosom však milo prekvapila aj vedcov.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

V odbornom magazíne Journal of Applied Physiology zverejnili výsledky výskumu, ktoré dokazujú, že toto korenie má mimoriadny význam v rámci funkcie svalov. Kurkumín, látka spôsobujúca jeho  jasnožlté zafarbenie, totiž zlepšuje fungovanie svalov. A týka sa to aj srdca.

 

Ukázalo sa, že kurkuma viditeľne zlepšuje stav u jedincov trpiacich srdcovým zlyhávaním. Mnohonásobne totiž zvyšuje kapacitu výkonu tým, že zlepšuje stav svalových vlákien chorých. Pri konzumácii kari sú odolnejšie voči oxidačnému stresu.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Toto zázračné korenie však nie je prínosné len pre tých, ktorí trpia problémami so srdcom, pozitívne účinky má na všetkých. Je známe najmä pre svoje protizápalové a antioxidačné účinky, ktoré fungujú ako prirodzená prevencia voči rakovine. Okrem toho blahodarne pôsobí aj na trávenie. Viaceré výskumy tiež poukazujú na skutočnosť, že kurkuma posilňuje pamäť a predchádza Alzheimerovej chorobe i depresii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies