Míľu pre mamu tento rok prešlo 28.272 ľudí na Slovensku i v zahraničí

NETKY.SK • 8 Máj 2016, 13:04 • 2 min
Míľu pre mamu tento rok prešlo 28.272 ľudí na Slovensku i v zahraničí

BRATISLAVA - Ďakovný pochod pre všetky matky - Míľu pre mamu tento rok prešlo 28.272 registrovaných účastníkov. Do akcie sa z celkového počtu zapojilo 260 ľudí v zahraničí, a to v Česku, Írsku či Srbsku. TASR o tom informovala Únia materských centier.

slovakia

left justify in out

Tento ročník bol zameraný na propagáciu a podporu ľudových tradícií. "V tomto štýle si 54 organizátorov pripravilo popoludnie pre mamy a celé rodiny," priblížila Únia materských centier. Cieľom bolo vzdať úctu ženám - matkám. Počas akcie bolo možné sa zaregistrovať a prejsť symbolickú míľu (1609 metrov), popritom sa zabaviť a zároveň podporiť dobrovoľnícku prácu žien v materských a rodinných centrách. V minulom roku bolo podľa Únie materských centier do akcie zaregistrovaných 28.213 ľudí.

 

Míľa pre mamu je podujatie organizované od roku 2004 ako najväčšia oslava Dňa matiek na Slovensku. Koná sa vždy v predvečer Dňa matiek.

 

Únia materských centier v roku 2004 zrealizovala Guinnessov rekord v počte ľudí tlačiacich kočík na trase s dĺžkou jedna míľa. "Cieľom bolo poukázať na silu materstva, ktoré hýbe svetom. Akcia sa uskutočnila v Bratislave a zaregistrovaných bolo 108 osôb," priblížila únia. V roku 2006 sa do akcie zapojili účastníci aj z iných európskych a afrických krajín.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona