Milovník cracku Rob Ford už nebude kandidovať za starostu Toronta: Má rakovinu!

NETKY.SK • 13 September 2014, 09:53 • 2 min
Milovník cracku Rob Ford už nebude kandidovať za starostu Toronta: Má rakovinu!

TORONTO - Starosta kanadského Toronta Rob Ford sa stiahol z kampane za znovuzvolenie do úradu. Oznámil to dnes v čase, keď si začal liečiť nádor na žalúdku, ktorý mu diagnostikovali tento týždeň. Výsledky biopsie nebudú známe skôr ako o týždeň, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na miesto neho sa bude o funkciu starostu uchádzať Fordov brat Doug. Rob Ford sa však z politiky úplne nestiahne, pretože podľa webu mesta Toronto bude kandidovať vo voľbách do mestskej rady, ktoré sa uskutočnia 27. októbra. Forda hospitalizovali 10. septembra po tom, čo sa sťažoval na neznesiteľnú bolesť žalúdka. Podstupuje ešte celú sériu testov a vyšetrení, vrátane spomínanej biopsie.
      

Ford sa stal celosvetovo známym vlani, keď sa priznal, že "v opitosti" fajčil tvrdú drogu krek - najnebezpečnejšiu formu kokaínu. Priznal sa však až po mesiacoch popierania. Potom absolvoval pobyt na odvykacej klinike, kde sa liečil zo závislosti od drog a alkoholu, a v júni sa vrátil do práce. "Je odhodlaný bojovať o život," povedal dnes Doug Ford, ktorý je zároveň manažérom kampane svojho brata, v rozhovore pre noviny Toronto Sun. "Skočil by som zaňho aj z mosta," dodal Doug Ford, ktorého citovala agentúra Reuters.
      

Otec Roba Forda bol politik a v roku 2006 zomrel na rakovinu hrubého čreva, len tri mesiace po tom, ako mu ju diagnostikovali. V roku 2009 lekári odstránili Robovi Fordovi nádor zo slepého čreva a vtedajší člen mestskej rady sa vrátil do práce v dobrom zdravotnom stave. Lekári uviedli, že Ford zrejme bude musieť podstúpiť zákrok, aby zistilo, či je nádor zhubný alebo nezhubný - a že biopsia je zvyčajne rýchla a nekomplikovaná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies