Milovníci vína sa stretnú v Trenčíne

NETKY.SK • 30 November 2017, 13:42 • 2 min
Milovníci vína sa stretnú v Trenčíne

Málokedy je na Považí možné zažiť pod jednou strechou ponuku viac ako 500 vzoriek kvalitného vína z produkcie slovenských a zahraničných vinárskych regiónov a viac ako 200 vzoriek kvalitných destilátov - produktov pestovateľských páleníc a liehovarov, ako to bude v Trenčíne počas atraktívneho festivalu vína, vody a destilátov Vinum Laugaricio. 13. ročník obľúbeného podujatia sa uskutoční už tento piatok a v sobotu v areáli Expo Center Trenčín.

slovakia

left justify in out

Neodmysliteľnou súčasťou výstavy Vinum Laugaricio je odborný sprievodný program, ktorému dominujú súťaže - Šampión výstavy Vinum Laugaricio v sekcii vína pod vedením uznávaného odborníka prof. Fedora Malíka a národnej súťaže ovocných a obilných destilátov Spiritus Slovakia, ktorá sa uskutočnila v spolupráci so Slovenským Rádom rytierov destilátov.

 

Návštevníci budú mať možnosť počas 2-dňovej výstavy degustovať súťažné vzorky vína a destilátov vo verejnom degustačnom stánku ako aj vzorky  vystavovateľov. Vystavovatelia a predajcovia vína, destilátov, ale aj syrov, talianskych delikates, kávy i čokolády sú zárukou skvelej ponuky pre návštevníkov, ktorí radi zažijú čaro predvianočnej festivalovej atmosféry.

 

Nebude chýbať ani gastro zóna obohatená zážitkovou gastronómiu, v ktorej vám predvedie svoje kuchárske umenie šéfkuchár reštaurácie Diva Restaurant pri Synagóge Michal Škorec, ktorý sa umiestnil v "dvadsiatke" najlepších šéfkuchárov na Slovensku pre rok 2016 podľa týždenníka TREND. Počas festivalu bude prebiehať tombola o lákavé ceny, ktoré do súťaže darovali vystavovatelia. Degustácia vín sa bude konať opäť formou žetónov.

 

Výsledky degustačných súťaží, ktoré sa  konali pred výstavou, budú vyhlásené a ocenenia víťazom odovzdané na slávnostnom otvorení výstavy v piatok o 13.00 h za účasti významných osobností  sú profesor Ivan Hričovský, významný slovenský pomológ, odborník a neúnavný propagátor v odbore záhradníctva a ovocinárstva, Branislav Ondruš, štátny tajomník  Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, Jozef Stümpel, bývalý slovenský hokejový reprezentant, či známy slovenský herec a zabávač Štefan Skrúcaný.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona