Milovníci rezňov si prídu na svoje

NETKY.SK • 20 November 2017, 09:00 • 2 min
Milovníci rezňov si prídu na svoje

BRATISLAVA - Kto by ich nemiloval? Reč je o rezňoch tzv.šnicliach. Pripraviť sa dajú na rôzne spôsoby a tak si každý príde na svoje. Ktoré máte najradšej vy?

slovakia

left justify in out

Bačovský plnený rezeň

 

Potrebné suroviny: kuracie prsia, vajíčka, šunka, červená paprika, bryndza, petržlenová vňať, štipka soli a čierneho mletého korenia, trojobal ( múka, vajce, strúhanka)

 

Príprava receptu: Kuracie prsia si vyklepeme, osolíme a okoreníme. Z 2 vajec si urobíme praženicu. K praženici pridáme šunku a papriku nakrájanú na kocky a bryndzu. Nakoniec dochutíme soľou a korením a pridáme petržlenovú vňať. Zmes dobre premiešame a necháme vychladnúť. Rezne naplníme zmesou a obalíme v trojoobale a následne vypražíme.

 

obrazok

 

Parmský rezeň

 

Potrebné suroviny: 600g teľacieho mäsa, soľ, hladká múka na obaľovanie, olej na vysmážanie

Na cestíčko: 3 vajcia, 2PL mlieka, soľ, 80g postrúhaného sya, 120g strúhanky

 

Príprava receptu: Teľacie rezne odblaníme, naklepeme, osolíme a obalíme múkou, Pripravíme si cestíčko: vajcia vyšľaháme s mliekom, osolíme, pridáme postrúhaný syr, jemnú strúhanku a spolu premiešame. Rezne obalíme cestíčkom a pomaly vyprážame na miernom ohni do mäkka.

 

obrazok

 

Falošný rezeň

 

Potrebné suroviny: 3 čerstvé žemle, mlieko, 2 surové vajcia, 8 natvrdo uvarených vajec, nasekaná petržlenová vňať, soľ mleté čierne korenie, strúhanka, olej

 

Príprava receptu: Čerstvé žemle namočíme v mlieku. Potom ich vyžmýkame a rozotrieme na jednoliatu masu. Pridáme 2 surové vajcia, vymiešame s natvrdo uvarenými a na kocky posekanými vajcami a s nasekanou petržlenovou vňaťou. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Sformujem valček, ktorý obalíme v strúhanke. Valček pokrájame na 5 porcií, ktoré upravíme do tvaru rezňov, ktoré ešte raz obalíme v strúhanke. Vyprážame na horúcom oleji alebo masti.

 

obrazok

 

Zorba rezeň

 

Potrebné suroviny: kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, gyros korenie, papriková pasta, olej, slepačí bujón, hladká múka, worchester, maslo

 

Príprava receptu: Prsia prerežeme naplocho, osolíme, okoreníme čiernym korením, gyrosom a zľahka obalíme v múke. Na panvici rozpálime olej a mäso opečieme. Vyberieme ho na tanier a do výpeku pridáme 2 čL múky, zapražíme, pridáme trocha gyros korenia a podlejeme vodou. Šťavu premiešame, pridáme do nej polovicu bujónovej kocky, paprikovej pasty a trocha worchesteru. Povaríme, pridáme vodu, ak šťava príliš zhustla a nakoniec pridáme lyžicu masla. Do hotovej šťavy vložíme opečené mäso a poriadne prehrejeme.

 

obrazok

 

Strapaté kuracie rezne

 

Potrebné suroviny: 500 g kuracích pŕs, soľ, vegeta, 3 vajcia, mleté čierne korenie, 1 PL kremžskej horčice, 5 PL solamylu, 1 malá konzerva šampiňónov

 

Príprava receptu: Kuracie prsia pokrájame na rezance. Do misy dáme vajíčka, korenie, horčicu , soľ, vegetu a solamyl. Všetko spolu premiešame. Scedené šampiňóny a mäso ponoríme do pripravovanej zmesi. Odložíme do chladničky na 4-5 hodín odležať.

Potom na rozpálenom oleji formujeme lyžicou placky a pečieme ako rezne z obidvoch strán.

 

obrazok

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona