Milovníci psíkov, pozor! Toto zistili vedci o spánku s našimi miláčikmi

NETKY.SK • 30 November 2018, 11:07 • 2 min
Milovníci psíkov, pozor! Toto zistili vedci o spánku s našimi miláčikmi

Radi spávate so svojím psíkom v posteli? Tak by ste si mali prečítať, čo o tom zistila veda.

slovakia

left justify in out

Zrejme len málokto z nás vyslovene nemá rád psov. Nie nadarmo sa hovorí, že sú najlepším priateľom človeka. Dokážu totiž dokonale vycítiť naše pocity a ak sme smutní, kontakt s nimi je výborným „liekom“.

 

Sú dva typy „psíčkarov“ – tí, ktorí sú striktne proti pobytu svojho chlpatého miláčika v interiéri a naopak tá skupina, ktorá si svojho psíka vezme aj do postele. Je pochopiteľné, že také niečo nevyhovuje každému, predsa len, zvieratá po sebe zanechávajú všade veľa chlpov a navyše, hoci sa o nich staráme príkladne, pohybujú sa aj vo vonkajšom prostredí, odkiaľ môžu priniesť mnohé baktérie a špinu. Napriek tomu ale prišli vedci k prekvapivým záverom. Spánok so psom môže byť pre človeka prospešný.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#dog #dogs #snoopdogg #smile #photooftheday #photographer #photography #fotoğraf #fotograf

Príspevok, ktorý zdieľa Fotofan (@foto_fanlar),

Štúdia sa realizovala na 962 ženách z USA. Sústredila sa na to, akým spôsobom pes ovplyvňuje ľudský spánok. Ukázalo sa, že vo väčšine prípadov bol odpočinok po boku štvornohého priateľa oveľa upokojujúcejší. Ženy si v priebehu noci výborne odpočinuli a vstali plné energie, čo sa nedá povedať o tých dámach, ktoré zdieľali posteľ s mačkami. Spánok s nimi bol vraj nočnou morou.

 

Zaujímavosťou je aj skutočnosť, že psy zaspávanie prežívajú podobne ako človek. Sumarizujú svoj deň a v prípade, že prežili niečo negatívne, zaspávanie je omnoho ťažšie. Naopak, po príjemne strávenom dni zaspia veľmi rýchlo. Presne ako my. Zdá sa, že so psíkmi si skutočne „máme čo povedať“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#firstlove #dogsofinstagram #sleepingdogs

Príspevok, ktorý zdieľa Sarah O'Reilly (@sarahobaba),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona