Milovníci klobás sa dnes zišli na Klobfeste

NETKY.SK • 8 November 2011, 00:35 • 2 min
Milovníci klobás sa dnes zišli na Klobfeste

Milovníci klobás sa dnes zišli na Klobfeste

slovakia

left justify in out

img

Milovníci mäsových špecialít a zvlášť klobás sa včera  stretli na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch, kde sa koná 7. ročník festivalu Klobfest. Do súťaže sa tento rok zapojilo 45 družstiev zo Slovenska i zahraničia. Ako uvádzajú organizátori, najviac tímov je z Nových Zámkov. Súťažiaci však prišli aj z Nitry, Komárna, Veľkého Medera či Myjavy. Slovenským kuchárom bude konkurovať šesť družstiev z Maďarska.
Úlohou súťažiacich je vyhotoviť z 10 kilogramov mäsa klobásu na pečenie. Organizátori im zabezpečili pracovný stôl aj klobásové mäso, ostatné potrebné veci a všetky ingrediencie si výrobcovia klobás priniesli so sebou. „Samozrejme, že zo všetkého najdôležitejšia bude chuť a vzhľad pripravených klobás. Medze sa ale nekladú ani fantázii. Jedným z kritérií hodnotenia bude aj úprava pracovného miesta a vítané sú i nápadité kostýmy. Cenu za Najkreatívnejšie družstvo venuje novozámocký primátor Gejza Pischinger,“ informoval riaditeľ Mestského kultúrneho strediska v Nových Zámkoch Tibor Deák.
Víťazom Klobfestu nebývajú jednotlivé družstvá. Porota pri hodnotení jednotlivých vzoriek zaradí tímy do zlatého, strieborného alebo bronzového pásma. V Nových Zámkoch má výroba klobás dlhú tradíciu, ktorú chcú organizátori festivalu udržať. V minulých ročníkoch sa robili aj pokusy o výrobu čo najdlhšej klobásy. V roku 2010 bol vytvorený oficiálne uznaný slovenský rekord, keď sa domácemu súťažnému tímu podarilo vyrobiť klobásu s dĺžkou 47,06 metra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona