Miloš Zeman zložil svoj druhý prezidentský sľub

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 15:09 • 2 min
Miloš Zeman zložil svoj druhý prezidentský sľub

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman zložil vo štvrtok svoj druhý prezidentský sľub a na ďalších päť rokov sa ujal úradu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom spravodajská televízia ČT24. Slávnostný ceremoniál vo Vladislavskej sále Pražského hradu za prítomnosti senátorov a členov Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR sa začal o 14.00 h. Do Vladislavskej sály boli prinesené historické bojové zástavy, prezidentská štandarda, štátna vlajka, ako aj výtlačky súčasnej a historickej českej ústavy, približuje portál iDNES.cz.

 

Novinkou oproti Zemanovej prvej inaugurácii v roku 2013 bolo, že slávnostný výtlačok prezidentského sľubu podpísal pri stole pochádzajúcom z knižnice prvého československého prezidenta Tomáša Garrigua Masaryka z jeho kresla, ktoré pre Pražský hrad navrhol Masarykov dvorný architekt Josip Plečnik.

 

Sľub Zeman zložil do rúk predsedu Senátu Milana Štěcha. Po hymne vypálili vojaci z Petřína 21 delových sálv. Ešte pred ceremoniálom sa na Hradčanskom námestí pri Pražskom hrade začali schádzať demonštranti protestujúci proti Zemanovej inaugurácii.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona