Miloš Zeman vyzýva EÚ zrušiť protiruské sankcie

NETKY.SK • 30 August 2018, 11:08 • 2 min
Miloš Zeman vyzýva EÚ zrušiť protiruské sankcie

PRAHA - Prezident Českej republiky dodal, že protiruské sankcie spôsobujú škody Ruskej federácii aj EÚ, ktorá sa k nim pridala.

slovakia

left justify in out

 Český prezident Miloš Zeman vyzval na zrušenie protiruských sankcií. Toto vyhlásenie urobil na stretnutí s veľvyslancami a vedúcimi diplomatických misií Českej republiky, ktoré sa konalo na Pražskom hrade.

 

"Kvôli sankciám prehrávajú obe strany, (Rusko aj západné krajiny – pozn. red.)," zdôraznil. "Vo všeobecnosti to platí pri akýchkoľvek sankciách."

 

Hlava Českej republiky tiež dodala, že príkladom neefektívnosti sankcií sú akcie USA proti Kube. Zeman pripomenul, že Američania sa po desaťročia pokúšali zmeniť politický režim v tejto krajine sankciami, ale neuspeli.

 

Hlava českého štátu tiež zdôraznila, že protiruské sankcie poškodzujú nielen Ruskú federáciu, ale aj Európsku úniu, ktorá sa k týmto sankciám pridala. Podľa jeho názoru by ich Európska rada nemala rozširovať.

 

Zástupcom Českej republiky v Európskej rade je premiér Andrej Babiš.

 

Podľa prezidenta premiér zdieľa jeho názor na otázku protiruských sankcií. Zeman tiež pripomenul, že rovnaký názor majú aj vedúci politici Slovenska, Rakúska, Maďarska a Talianska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies