Miloš Zeman stále nemá vlastnú internetovú doménu

NETKY.SK • 27 Marec 2013, 11:13 • 2 min
Miloš Zeman stále nemá vlastnú internetovú doménu

PRAHA - Nový český prezident Miloš Zeman zatiaľ nemá vlastnú oficiálnu webovú stránku. Atraktívne domény ako zeman.cz alebo miloszeman.cz sú už obsadené, ale ich majitelia by prezidentovi svoje stránky zrejme prenechali, no nie zadarmo, napísal dnes server Lidovky.cz.

slovakia

left justify in out

Doména zeman.cz je obsadená už od roku 1997, keď si ju predplatil prezidentov menovec Libor Zeman. "Uvažovať sa dá o všetkom," reagoval na otázku servera Lidovky.cz, či by bol ochotný doménu prezidentovi predať. Riaditeľ spoločnosti, ktorá pod značkou Zeman vyrába špecializovanú obuv a odevy, doménu teoreticky nepotrebuje. Za akú sumu by sa jej bol ochotný vzdať, však podnikateľ nechcel povedať.

Pri zadaní adresy miloszeman.cz je používateľ automaticky presmerovaný na stránky Zemanovho hlavného rivala z prezidentskej voľby Karla Schwarzenberga. Nie je to tak prekvapujúce, pretože vlastníkom domény je člen Schwarzenbergovej strany TOP 09 Imrich Masliš, ktorý pripúšťa, že si adresu zaobstaral kvôli zárobku. "Je to môj podnikateľský zámer skupovať takejto domény," povedal serveru Lidovky.cz. "Odpredaju by som sa určite nebránil, ale sumu vyčísliť nedokážem. To je skôr na osobné rokovania," dodal Masliš.

Zeman má zatiaľ okrem oficiálnej stránky Pražského hradu k dispozícii doménu, ktorú používal počas svojej kandidatúry. Vlastní ju jeho Strana práv občanov - Zemanovci (SPOZ). Stránka však po zvolení Zemana neprešla žiadnou úpravou a je teda pravdepodobné, že zostane len spomienkou na jeho víťazné ťaženie na Hrad.

Zemanov predchodca Václav Klaus to mal jednoduché. Keď si chcel v roku 2000 zriadiť vlastnú stránku na doméne nesúcej jeho meno, Boris Šťastný z Občianskej demokratickej strany, ktorý predtým jeho web spravoval, vtedy Lidovým novinám povedal, že stačil jeden telefonát a firma adresu Klausovi bezplatne prenechala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona