Miloš Zeman sa má stretnúť s anglickou kráľovnou: Pražský hrad však návštevu doposiaľ oficiálne nepotvrdil

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 07:50 • 2 min
Miloš Zeman sa má stretnúť s anglickou kráľovnou: Pražský hrad však návštevu doposiaľ oficiálne nepotvrdil

Český prezident Miloš Zeman by sa spolu s manželkou Ivanou mal v piatok stretnúť s britskou kráľovnou Alžbetou II. Hrad túto návštevu doposiaľ oficiálne nepotvrdil.

slovakia

left justify in out

Túto správu pre ČTK uviedol zdroj blízky Pražskému hradu. Samotný Hrad k nej však neuviedol jednoznačné stanovisko. Ako sa vyjadril Zemanov hovorca Jiří Ovčáček, český prezident by sa mal v piatok vydať na návštevu "významnej európskej zeme".

 

Podľa informácii ČTK Pražský hrad požiadal britskú kráľovnú o audienciu a tá sa ju rozhodla udeliť. Významná návšteva by mala prebehnúť v piatok v odpoludňajších hodinách.

 

Jedným z dôležitých bodov Zemanovej zahraničnej cesty bude aj udelenie vyznamenania pre vojenského veterána a odovzdanie diplomou o povýšení do generálskej hodnosti Miroslavovi Antonínovi Liškutínovi, československému pilotovi, ktorý lietal v britských Royal Air Force. Miroslav Antonín Liškutín bol povýšený na generála tento rok k 8. máju, ale ceremoniálu v Prahe sa nemohol zúčastniť.

 

Pražský hrad informáciu o návšteve zatiaľ jednoznačne ani nepotvrdil, ani nevyvrátil. "Pán prezident so svojou pani uskutoční v piatok návštevu veľmi významnej európskej zeme, v ktorej sa nedávno konali parlamentné voľby," uviedol Ovčáček.

 

Parlamentné voľby sa v Británii konali minulý týždeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona