Miloš Zeman pripomenul, čo nám dáva veľkú silu. Povzbudil ľudí, aby skončili s týmto neduhom

NETKY.SK • 31 December 2020, 15:11 • 2 min
Miloš Zeman pripomenul, čo nám dáva veľkú silu. Povzbudil ľudí, aby skončili s týmto neduhom

Spoločnosť je dnes všeobecne veľmi rozdelená. Nie je to tak len na Slovensku, ale, prirodzene, aj u našich západných susedov.

slovakia

left justify in out

Prezident Českej republiky Miloš Zeman preto na sociálnej sieti povedal slová, ktorými sa snaží smerovať k zmiereniu obyvateľstva. A kedy sú na to symbolicky vhodnejšie chvíle, než na končiace sa vianočné oddychovanie, záver roka a vítanie nového.

 

76-ročný politik v textovom posolstve vyzval, aby sa ľudia prestali nenávidieť za to, čo v slobodnej spoločnosti má byť samozrejmosťou – za vyjadrenie postoja. „Nepodliehajme pokušeniu odsudzovať druhých kvôli názoru. Áno, názor máme právo kritizovať, ale nezatracujte ich nositeľa,“ napísal. Zeman sa nedávno národu prihovoril aj v tzv. vianočnom posolstve.

 

 

Vyjadril tiež dôležitú pripomienku, že reálny život nestojí a nepadá na sociálnych sieťach. „Podajme si ruku, hoci rozdielnu, nech nás spája ľudská vzájomnosť,“ dodal s tým, že sloboda nie je len pojem, ktorý je navyše automatický.

 

„Nezabúdajme, že sloboda nie je samozrejmosťou. Uchránime ju práve tým, že budeme mať úctu k druhým ľuďom aj iným názorom,“ dodal Miloš Zeman, ktorý sedí na pražských Hradčanoch už druhé volebné obdobie.

 

Bývalý premiér a expredseda sociálnych demokratov je presvedčený, že dnes je v móde byť rozdelení. Dodal, že silu nám dávajú práve aj tradície. „A pamätajme na svoje civilizačné korene, ktoré nám dodávajú silu,“ uzavrela hlava Českej republiky na sociálnej sieti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona