Miloš Zeman potvrdil, kedy vymenuje nového premiéra

NETKY.SK • 26 November 2021, 11:44 • 2 min
Miloš Zeman potvrdil, kedy vymenuje nového premiéra

PRAHA - Petr Fiala sa mal stať predsedom vlády dnes. Prezident však mal pozitívny test na koronavírus, a preto ho museli opäť hospitalizovať.

slovakia

left justify in out

Český prezident Miloš Zeman plánuje v nedeľu vymenovať šéfa strany ODS a koalície Spolu Petra Fialu za predsedu novej vlády. Informovala o tom televízia ČT24. "Prezident republiky Miloš Zeman vymenuje Petra Fialu do funkcie predsedu vlády v nedeľu 28. novembra 2021 o 11:00 na zámku v Lánoch za dodržania platných hygienicko-epidemiologických opatrení," oznámil Zemanov hovorca Jiří Ovčáček.

 

img

 

Zeman sa vo štvrtok po niekoľkých hodinách po prepustení vrátil do Ústrednej vojenskej nemocnice po tom, čo mal pozitívny test na koronavírus. Z nemocnice by ho však mali opätovne prepustiť už v sobotu, uviedol Ovčáček s odvolaním sa na riaditeľa zariadenia a prezidentovho ošetrujúceho lekára Miroslava Zavorala.

 

Prečítajte si tiež: Kto nakazil Miloša Zemana koronavírusom?

 

Pôvodne chcel Zeman vymenovať Fialu za premiéra už v piatok, avšak zabránil mu v tom štvrtkový pozitívny test na koronavírus. Hospitalizácia je podľa vyjadrenia nemocnice preventívna, keďže prezident nemá žiadne príznaky ochorenia COVID-19. Zemanovi podali protilátky, ktoré by mali zabrániť ťažkému priebehu ochorenia.

 

img

 

Možno vás zaujme: V ČR majú rekordný nárast infikovaných. Vyhlásili núdzový stav a zakázali vianočné trhy

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies