Miloš Zeman oslávi vo štvrtok 70. narodeniny aj na Pražskom hrade

NETKY.SK • 30 September 2014, 17:31 • 2 min
Miloš Zeman oslávi vo štvrtok 70. narodeniny aj na Pražskom hrade

PRAHA - Prezident ČR Miloš Zeman usporiada vo štvrtok na Pražskom hrade oslavy svojich 70. narodenín, a to v podobe večere s vedúcimi ústavnými činiteľmi. Medzi pozvanými je aj Zemanov predchodca vo funkcii Václav Klaus.

slovakia

left justify in out

Na brífingu v Prahe o tom dnes informoval Zemanov hovorca Jiří Ovčáček, uviedla spravodajská televízia ČT24.
     

Zeman, ktorý mal 70 rokov v nedeľu, oslávil životné jubileum s rodinou a blízkymi spolupracovníkmi, vrátane kancelára Vratislava Mynářa a šéfa protokolu Jindřicha Forejta, už 19. septembra na zámku v Lánoch. Od dcéry Kateřiny, ktorá si zarába na štúdium brigádou v zahraničí, dostal videopozdrav.
     

Na asi dvojhodinové štvrtkové stretnutie pozval Zeman predsedu vlády ČR Bohuslava Sobotku, vicepremiérov Andreja Babiša a Pavla Bělobrádka, predsedov oboch komôr parlamentu Jana Hamáška a Milana Štěcha, predsedu Ústavného súdu ČR Pavla Rychetského, ako aj člena bankovej rady ČNB, expremiéra Jiřího Rusnoka.
     

Hovorca Jiří Ovčáček sa dnes krátko zmienil aj o účasti prezidenta ČR na minulotýždňovej konferencii Dialóg civilizácií na gréckom ostrove Rodos, pričom zdôraznil jej medzinárodný charakter pripomenul, že Zeman tam prevzal rovnomenné medzinárodné ocenenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona