Miloš Zeman odmieta vypísať predčasné voľby, boli by vraj výsmechom občanov

NETKY.SK • 27 December 2017, 07:05 • 2 min
Miloš Zeman odmieta vypísať predčasné voľby, boli by vraj výsmechom občanov

PRAHA - Mali by sme byť hrdý a sebavedomý národ, ktorý si váži svoje úspechy, povedal český prezident Miloš Zeman vo svojom vianočnom posolstve.

slovakia

left justify in out

Vystúpil s ním po piaty raz, naposledy pred januárovými prezidentskými voľbami. V reakcii na spory medzi stranami tiež povedal, že nikdy nevypíše predčasné voľby, ktoré by podľa neho boli výsmechom občanov.

„Občas počujem hlasy, že by som mal vypísať predčasné voľby, čo mi ústava v niektorých situáciách umožňuje. Chcem úplne jasne povedať, že to nikdy nespravím, pretože predčasné voľby niekoľko mesiacov po riadnych voľbách by boli výsmechom občanov, ktorí šli k riadnym voľbám a volili tak, ako volili. Občania rozdali karty a politici musia vedieť s týmito kartami hrať,“ povedal Zeman.

K predčasným voľbám ale môže dôjsť aj proti vôli prezidenta, keď strany zoženú 120 hlasov pre rozpustenie Snemovne. Podľa premiéra Andreja Babiša by sa strany na nových voľbách mohli dohodnúť už po dvoch neúspešných pokusoch o vládu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies