Miloš Zeman nepochodil na ústavnom súde s námietkami voči služobnému zákonu

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 18:33 • 2 min
Miloš Zeman nepochodil na ústavnom súde s námietkami voči služobnému zákonu

PRAHA/BRNO - Prezident ČR Miloš Zeman nepochodil na ústavnom súde v Brne s pripomienkami ku kontroverzne vnímanému Zákonu o štátnej službe.

slovakia

left justify in out

Ústavní sudcovia spomedzi jeho 20 námietok akceptovali iba jedinú, zrušili jednu vetu, avšak zvyšok legislatívnej normy ponechali v platnosti bez akýchkoľvek zmien. Týka sa to aj Zemanom najviac kritizovanej pasáže o politických štátnych tajomníkoch.
     

Najvyšší český predstaviteľ prostredníctvom svojho hovorcu Jiřího Ovčáčka odkázal, že rozhodnutie ústavného súdu rešpektuje, informovala spravodajská televízia ČT24.
     

Predseda vlády ČR Bohuslav Sobotka verdikt 15-členného grémia ústavného súdu privítal a označil ho za logický a zodpovedný.
     

Služobný zákon, ktorého cieľom bolo odpolitizovať štátnu správu a poskytnúť úradníkom istotu, že vždy po voľbách nenastane s nástupom novej vlády kompletná personálna výmena vo vedení úradov, je účinný v ČR po rokoch príprav od 1. januára.
     

Miloš Zeman zákon vetoval a vrátil na opätovné prerokovanie do Poslaneckej snemovne. Keď ho poslanci opätovne schválili, obrátil sa na ústavný súd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies