Miloš Zeman dnes vymenuje novú vládu

NETKY.SK • 29 Január 2014, 10:34 • 2 min
Miloš Zeman dnes vymenuje novú vládu

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman vymenuje dnes o 14. hodine na Pražskom hrade novú vládu premiéra Bohuslava Sobotku. Stane sa tak 95 dní od volieb.

slovakia

left justify in out

Prezident mal k niektorým členom vlády výhrady, zatiaľ však vyslovene nepovedal, že niekoho z nich nevymenuje. Sobotkova vláda bude mať od vymenovania 30 dní na to, aby získala dôveru v Poslaneckej snemovni. Strany budúcej koalície ČSSD, ANO a KDU-ČSL majú v dolnej komore parlamentu celkovo 111 z 200 hlasov. K získaniu dôvery postačuje nadpolovičná väčšina prítomných poslancov.

Zeman vymenoval Sobotku za jedenásteho premiéra Českej republiky pred troma týždňami. Jeho vládu vymenuje po najdlhšej dobe v histórii Českej republiky. Kabinet predsedu ČSSD si totiž počká o dva dni dlhšie než Mirek Topolánek v roku 2006. Jeho ministrov vtedajší prezident Václav Klaus vymenoval po 93 dňoch. Naopak najkratšiu dobu, 30 dní, čakala na vymenovanie vláda Václava Špidlu v roku 2002.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies