Miloš Ihnát chce kandidovať v košických Ťahanovciach

NETKY.SK • 26 August 2014, 12:11 • 2 min
Miloš Ihnát chce kandidovať v košických Ťahanovciach

KOŠICE – Kandidatúru na post starostu veľkej košickej mestskej časti Sídlisko Ťahanovce na dnešnej tlačovej besede oznámil 47-ročný Miloš Ihnát.

slovakia

left justify in out

Ako informoval novinárov, kandiduje ako nezávislý, keďže už dávnejšie vystúpil zo strany Smer-SD. Uviedol, že už získal dostatok podpisov, zbiera však ďalšie, pretože kandiduje aj za mestského poslanca. Kandiduje pod mottom Bezpečnosť – poriadok - parkovanie. O post starostu sa chce uchádzať aj terajší starosta mestskej časti Sídlisko Ťahanovce Emil Petrvalský.

 

Ihnát uviedol, že ako starosta a mestský poslanec chce zúročiť svoje doterajšie skúsenosti a zlepšiť život obyvateľov na najmladšom košickom sídlisku riešením problémov, ktoré trápia obyvateľov. V minulých voľbách starostu skončil druhý. Za svoje priority označil tri oblasti – bezpečnosť, poriadok, parkovanie, no ak ho obyvatelia zvolia za starostu, pozornosť bude venovať aj mládeži a jej športovému vyžitiu ako aj seniorom. Riešiť chce v prospech mestskej časti presunutie kompetencií z mesta Košice v oblasti zimnej údržby a kosby trávnatých porastov. „Za neuralgický problém považujem majetkové usporiadanie pozemkov pod cestami, ihriskami a bytovými domami. Reálne totiž hrozí, že niekto tieto pozemky pod domami získa a bude žiadať od obyvateľov nájomné. V spolupráci s mestom chcem takýmto špekuláciám zabrániť,“ povedal Ihnát. 

 

Najakútnejším problémom na tomto sídlisku je parkovanie. Podľa jeho názoru sa dá riešiť garážovo- parkovacími komplexmi na uliciach Viedenská aj Sofijská vrátane Berlínskej ulice. Cestné ťahy Americká a Ázijská trieda treba podľa jeho názoru postupne renovovať, čo sa dá urobiť v priebehu budúceho roka. „Naše sídlisko ako jediné v Košiciach nemá inštalovaný kamerový systém, ktorý by významnou mierou prispel k zvýšeniu pocitu bezpečnosti občanov a mestská polícia by mohla včas zakročiť proti narušiteľom verejného poriadku. K jeho zámerom patrí aj vybudovanie aspoň jedného multifunkčného športového ihriska vrátane hokejbalu. Plánuje organizovanie športových akcií pre mládež a akcií pre matky s deťmi. V prípade svojho zvolenia bude podporovať aktivity seniorov a pokúsi sa získať vhodné priestory, kde by sa mohli schádzať a vyvíjať rôznu činnosť." 

 

Chce doriešiť problematiku oblasti „Majetkár”, ktorá bola nelegálne osídlená rómskou komunitou. K jeho dlhodobejším zámerom patrí aj riešenie výbehu pre psov, výstavba chodníka pre peších medzi sídliskom Ťahanovce a sídliskom Dargovských hrdinov. Chce sa podieľať na vytvorení podmienok pre realizáciu výstavby IV. a V. časti sídliska Ťahanovce s rozšírením cestnej komunikácie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona