Miloš Glonek: Francúzi budú nepríjemní, bral by som Talianov

NETKY.SK • 11 December 2015, 11:35 • 2 min
Miloš Glonek: Francúzi budú nepríjemní, bral by som Talianov

BRATISLAVA - Bývalý československý a neskôr aj slovenský futbalový reprezentant Miloš Glonek nemá pred sobotňajším žrebom skupinovej fázy ME 2016 vo Francúzsku konkrétnu predstavu o tom, ktorých súperov by prial mužstvu trénera Jána Kozáka.

slovakia

left justify in out

"Spomedzi súperov si príliš nenavyberáme. Treba ísť krok za krokom, od zápasu k zápasu. Určite si neželám, aby nám vyžrebovali Španielov alebo Nemcov," vyhlásil v rozhovore pre agentúru SITA 47-ročný niekdajší obranca (nar. 26. septembra 1968), ktorý v minulosti okúsil legionársky chlebík vo francúzskom Caene (1994-1997 a 1998-2001) a talianskej Ancone (1992-1994). Práve Francúzi z prvého a Taliani z druhého koša by sa teoreticky mohli stať súpermi Slovákov.


"Hrať proti Francúzom by nebolo jednoduché. Bude to nepríjemný súper. Na domácich sa z viacerých strán budú valiť veľké očakávania. Budú pod obrovským tlakom, aby sa na šampionáte dostali čo najďalej. Taliani by boli podľa môjho názoru schodnejší súper," doplnil rodák zo Zlatých Moraviec.


Vo Francúzsku po novembrových teroristických útokoch často rezonuje otázka bezpečnosti. Podľa Gloneka sa však napokon celý turnaj uskutoční bez problémov. "Vyžiada si to síce väčšie finančné aj personálne zabezpečenie, ale myslím si, že to organizátori úspešne zvládnu," skonštatoval na záver Miloš Glonek, ktorý z čias strávených vo Francúzsku najradšej spomína na postup do tamojšej najvyššej súťaže s tímom SM Caen.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona