Milo Kráľ predstavil debutový album, ktorému dal názov Milo Kráľ Band

NETKY.SK • 2 December 2014, 07:03 • 2 min
Milo Kráľ predstavil debutový album, ktorému dal názov Milo Kráľ Band

BRATISLAVA – Herec a hudobník Milo Kráľ vydáva debutový album, pod názvom Milo Kráľ Band ho v pondelok večer (1.12.) predstavil na koncerte v bratislavskom Divadle Pavla Országha Hviezdoslava. Do života ho uviedla pesničkárka Katarína Kubošiová, dcéra známej herečky Evy Pavlíkovej, ktorá si hovorí Katarzia.

slovakia

left justify in out

Album samotný ponúka rovný tucet skladieb, sú nimi Intro, Umelecká, Paríž, Ranná ilúzia, Sme k sebe zlí, Hráme sa na silných, Opilecká, Marína, Spite vojaci, Svadobná, dvanástou je Uspávanka. Milo Kráľ a jeho Band v rámci večera aj všetky pesničky z debutového albumu odohrali, čo bolo najlepším predstavením samotnej platne. Album nahrali v zostave Miloslav Kráľ (spev, klávesy), Barbora Švidraňová (spev), Radovan Kráľ (spev, klávesy), Michal Kulich (gitary), Adam Tojčík (saxofón), Dušan Schudich (basgitara) a Michal Dadík (bicie). Medzi hosťujúcimi interpretmi na albume sú aj Michal Červienka (akordeón), Daniel Heriban (spev) či Róbert Mankovecký (gitara, mandolína, spev).
      

Ešte pred koncertom početné publikum slávnostného večera pozrelo absolventského filmu Mila Kráľa, ktorý okrem hereckej profesie vyštudoval aj filmovú réžiu. Vo filme s názvom Koncert účinkujú Dano Heriban, Marek Geišberg, Ondro Kovaľ a Iveta  Pagáčová.
      

„Sú to veci, väčšinou písané pre divadelné predstavenia v období posledných dvadsiatich rokov. Mám materiál približne na tri cédečka. Toto je taký výber, ktorý sme dali dokopy s kapelou a zaranžovali sme ho do rôznych štýlov, aby sme to vedeli zahrať a mali z toho radosť. Takže toto je taká prvá zostava piesní, ideme s tým trocha opatrne, či tí ľudia na to vôbec nejakým spôsobom zareagujú. Pre nás je to radosť, tak dúfam, že to bude radosť aj pre tých, čo to budú počúvať,“ uviedol k piesňam na albume pre TASR Milo Kráľ.
      

Troma textami prispel na album aj známy režisér Dodo Gombár. „Sme spolužiaci z vysokej školy, keď som študoval herectvo. S ním som začínal ako režisérom, spolu sme urobili veľa predstavení, pre pražské divadlo Rokoko som robil hudbu do jeho predstavenia, popri tom aj viacero pesničiek, niektoré texty mi napísal priamo do predstavení,“ dodal Milo Kráľ.     
      

„S Milom sme sa stretli a spoznali na Shakespearovských slávnostiach, spolu sme účinkovali v predstavení, kde sa aj spievalo. Keď začínal s týmto projektom, chcel aj ženský hlas a oslovil mňa. Išla som veľmi rada, je to iná hudba, je divadelná, scénická, ale pritom to má veľa odkazov na funky, džez. V tejto mužskej spoločnosti sa cítim veľmi dobre, berú ma ako kamošku aj ako člena kapely,“ povedala speváčka skupiny a herečka Barbora Švidraňová. Barbora je členkou Mestského divadla v Žiline a doma má aj svoju kapelu, ktorú vedie je brat. V Žiline ich poznajú pod názvom Basie Frank Band.   
      

Sympatický Erik Halada zo seriálu Búrlivé víno Miloslav Kráľ (*14.7.1975, Žiar nad Hronom) vyštudoval herectvo na Vysokej škole múzických umení. Na VŠMU sa ešte raz vrátil a vyštudoval filmovú réžiu. V rokoch 1997 – 2008 bol členom umeleckého súboru Slovenského komorného divadla v Martine. Dnes je na voľnej nohe, účinkuje vo viacerých inscenáciách v divadlách Aréna, MDPOH, SND či Mestskom divadle Žilina. Hudobným talentom obdarený  sa venuje aj komponovaniu hudby, ako spoluautor získal Divadelné ocenenie Dosky 2007 za najlepšiu scénickú hudbu sezóny k inscenácii Štúrovci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies