Milla kritizuje Finkeho aj funkcionárov v Kamerune

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 19:06 • 2 min
Milla kritizuje Finkeho aj funkcionárov v Kamerune

YAOUNDÉ - Kamerunská legenda Roger Milla volá po prestavbe v reprezentačnom tíme, ale aj celom futbalovom hnutí v tejto africkej krajiny.

slovakia

left justify in out

Vystúpenie kamerunskej futbalovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Brazílii Milla označil za blamáž, keďže zverenci Volkera Finkeho v troch zápasoch A-skupiny nezískali ani bod, strelili jediný gól a rozlúčili sa skóre 1:9. Šesťdesiatdvaročný Milla odporučil o štyri roky staršiemu Finkemu, aby sa vzdal funkcie, lebo nezvládol svoju úlohu pri tíme na vrchole sezóny.

 

"Kvalitní hráči nám nechýbajú. Problém je v niečom inom. Konkrétne v zlom manažovaní futbalu v našej krajine. Na zväze sedia ľudia, ktorí myslia len na peniaze a svoje funkcie. Už dve desaťročia Kamerun nevyhral žiadne medzinárodné podujatie. Kedysi obávaných "neskrotných levov" už dnes nikto neberie vážne,“ cituje Millu server NZZ. 

 

Milla sa v roku 1990 ako 38-ročný veterán podieľal štyrmi gólmi na historickom postupe Kamerunu ako prvej africkej krajiny do štvrťfinále majstrovstiev sveta. O štyri roky neskôr sa vo veku 42 rokov stal najstarším strelcom gólu v histórii svetových šampionátov vo futbale. "Boli časy, keď sme zdolali Argentínu napriek dvom červeným kartám. Boli sme mužstvo bojovníkov a patriotizmus bol hnacou silou tímu,“ doplnil nostalgicky Milla. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies