Milka sťahuje zo Slovenka orieškovú čokoládu: Obsahuje nebezpečnú látku

NETKY.SK • 30 November 2016, 12:45 • 2 min
Milka sťahuje zo Slovenka orieškovú čokoládu: Obsahuje nebezpečnú látku

BRATISLAVA – Medzinárodná firma, ktorá vyrába rôzne druhy cukroviniek Mondeléz Internetional sťahuje z českého a slovenského trhu stogramové balenie čokolády Milka s drvenými lieskovými orieškami.

slovakia

left justify in out

V jedenj zo šarží tohoto druhu čokolády Milka sa objavila "zásaditá látka v pevnom skupenstve". Podľa Štátnej poľnohospodárskej a potravinárskej inšpekcie (SZPI) môže byť tento výrobok zdravotne závadný a ľudia, ktorí si túto čokoládu kúpili by ju nemali konzumovať.

 

Jedná sa o čokoládu, ktorá má dátum spotreby do 5.mája 2017. Mondeléz International zareagovala stihnutím výrobku na základe nálezu jedného zo spotrebiteľov.

 

 

Názov produktu Číslo šarže Dátum minimálnej trvanlivosti
Milka Hazelnut 100 g; Mliečná čokoláda z alpského mlieka s drvenými jadrami lieskových ořieškov OOA0663132 5/5/2017

 

"Spoločnosť si je vedomá závažnosti celého incidentu, ktorý vyšetruje od chvíle, kedy sa o ňom dozvedela. Podniká bezprostredne kroky, aby sa zabránilo akémukoľvek prípadnému ohrozeniu spotrebiteľov," uviedola spoločnosť na svojom webe.

 

Ľudia môžu vrátiť čokoládu v obchodoch, kde si ju kúpili. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies