Militantní islamisti zaútočili na ministerstvá v Mogadiše

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 13:35 • 2 min
Militantní islamisti zaútočili na ministerstvá v Mogadiše

MOGADIŠO - Spoločné sídlo somálskych ministerstiev vyššieho vzdelávania a ropného priemyslu v Mogadiše sa v utorok stalo terčom útoku, ku ktorému sa hlási militantná islamistická skupina aš-Šabáb.

slovakia

left justify in out

Podľa polície a svedkov budovou najskôr otriasli dva silné výbuchy, na čo vtrhli dovnútra ozbrojenci a začali strieľať na prítomných príslušníkov bezpečnostných síl. Hovorca aš-Šabábu tlačovej agentúre Reuters potvrdil, že členovia skupiny "sú vnútri a boje pokračujú". Predstaviteľ miestnej polície povedal, že militanti pred budovou odpálili nálože umiestnené na bicykli a v aute, pričom tiež informoval o najmenej ôsmich obetiach a desiatich zranených. Celkový počet obetí však podľa neho zatiaľ nie je možné určiť.

 

Skupina aš-Šabáb v minulosti často podnikala podobné útoky v Mogadiše v rámci úsilia zosadiť Západom podporovanú vládu a nastoliť režim založený na prísnom výklade islamského práva. Koncom marca militanti z aš-Šabábu zaútočili na jeden z miestnych hotelov, kde takisto použili taktiku odpálenia náloží a následného prestrieľania sa dovnútra. Pri udalosti zahynulo 14 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies