Militanti zverejnili video s 18 unesenými robotníkmi

NETKY.SK • 12 September 2015, 07:51 • 2 min
Militanti zverejnili video s 18 unesenými robotníkmi

BAGDAD - Osemnásť tureckých stavebných robotníkov, ktorých v uplynulom týždni uniesli neznámi útočníci v Bagdade, sa objavilo dnes na videonahrávke. Záznam zverejnila doposiaľ neznáma militantná skupina, ktorá sa vyhráža útokom na turecké záujmy v Iraku, pokiaľ Ankara nenaplní jej požiadavky.

slovakia

left justify in out

Trojminútové video zverejnené na sociálnych sieťach zachytáva 18 rukojemníkov sediacich pred piatimi militantmi v čiernych maskách a s automatickými zbraňami. Za nimi sa nachádza modrá stena s arabským nápisom Oddiely smrti, podľa agentúry Reuters sa však na základe tejto nahrávky nedá určiť, ku ktorej militantnej skupine únoscovia patria.

 


Únoscovia od Turecka podľa agentúry AP požadujú zabránenie prílevu militantov do Iraku, zastavenie prevozu ropy z irackého severného kurdského regiónu cez turecké územia a ukončenie toho, čo nazývajú "obliehaním" sýrskych miest.
Autentickosť tejto videonahrávky sa podľa Reuters nepodarilo overiť. Turecké ani iracké oficiálne miesta sa k jej obsahu nateraz nevyjadrili.

 


Neznámi ozbrojenci v uniformách irackej armády uniesli 2. septembra 18 tureckých občanov zo šiitskej štvrte Madínat as-Sadr (Sadrovo mesto) na severovýchode Bagdadu, kde pracovali na stavbe futbalového štadióna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies