Militanti zaútočili na väznicu v Tikríte a oslobodili väzňov

NETKY.SK • 28 September 2012, 06:47 • 2 min
Militanti zaútočili na väznicu v Tikríte a oslobodili väzňov

Militanti zaútočili na väznicu v Tikríte a oslobodili väzňov

slovakia

left justify in out

img

Irackí ozbrojenci zaútočili v noci nadnes na väznicu v meste Tikrít, oslobodili desiatky zadržiavaných a dostali sa do stretu s bezpečnostnými zložkami, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje a očitých svedkov. 
      Militanti zaútočili na väznicu po výbuchu nálože v aute pred vstupnou bránou. Ich totožnosť nebola bezprostredne po útoku známa.
      "Väznica je stále v rukách útočníkov. Robíme občasné nájazdy, ale sme vystavení ich paľbe," povedal bezpečnostný zdroj, ktorý sa zúčastňoval na pokusoch opätovne prevziať kontrolu nad zariadením.
      Mnohí zo stoviek tamojších väzňov sú podozriví z prepojenia s teroristickou sieťou al-Káida. Nie je jasné, koľkým z nich sa podarilo ujsť.
      V meste, ktoré bolo domovom popraveného bývalého prezidenta Saddáma Husajna, nariadili zákaz vychádzania.
      Iracký konflikt sa od náboženského krviprelievania v rokoch 2006 až 2007, v ktorom zahynuli tisíce ľudí, zmiernil, píše Reuters. Sunnitskí islamisti a spriaznenci al-Káidy však stále pravidelne útočia v snahe destabilizovať krajinu a oslabovať jej vládu vedenú šiitmi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies